Anketa: Koliko je građanima Srbije potrebno novca za idealan život

Biznis 19. jun 202217:0747 komentara
Izvor: Shutterstock

Oko 45 odsto građana Srbije trenutno nije zadovoljno svojim mesečnim primanjima i načinom života, manje od 30 odsto kaže da je zadovoljno, dok svaki četvrti smatra da „nije loše, ali može i bolje“.

To su pokazali rezultati „Danasove ankete“ u kojoj je za manje od 48 sati učestvovalo više od 2.303 ispitanika.

Na pitanje koliko vam je mesečno potrebno primanja da biste vodili idealan život, najviše njih, odnosno više od 41 odsto, odgovorilo je 5.000 evra. Oko 37 odsto njih je bilo skromnije te su rekli da bi sa 2.000 evra mogli da vode normalan život.

Skoro 15 odsto, ipak, smatra da im je potrebno 10.000 evra na mesečnom nivou, a dva osto bi čak 100.000 evra.

„Za idealan život, da kažeš, ako imaš četvoročlanu familiju, a da ne moraš da se treseš oko računa, potrebno je minimum 3.000 evra“, odgovor je jednog od ispitanika u anketi.

„Ne pamtim kada sam kupila sebi nešto! Samo hrana i skupljanje novca za pelet za zimu! O odmoru ne razmišljam! Hrana, računi tu i tamo neka dečija investicija. Dete ni na ekskurziju nije išlo! Nikad gore!“, odgovorila je jedna od čitateljki.

Upitani za šta im najviše fali novca trenutno, većina ispitanika je odgovorila za „normalan život“, da im ostane za nešto nakon što plate račune i kupe hranu, za putovanje, rešavanje stambenih pitanja, kupovinu automobila, ali i garderobu.

Opširnije na Danas.rs.

Komentari

Vaš komentar