Aplikacija Odnesy protiv bacanja hrane – sveže, a upola cene

Sveža hrana upola cene, a ujedno i deo rešenja protiv bacanja viška hrane. Time se bavi aplikacija Odnesy. U moru aplikacija koje koristimo za naručivanje i dostavu hrane, pre par meseci pojavila se aplikacija Odnesy, koja nema mogućnost dostave, ali ima humani aspekt i aspekt čuvanja planete, kao i nebacanja viška hrane.

Matija Petrić iz aplikacije Odnesy  kaže da se na aplikaciji mogu videti lokali koji trenutno nude hranu, u koliko sati možemo da je pokupimo, kog dana i po kojoj ceni.

„Ceo razvoj je trajao oko godinu dana, u inostranstvu postoji nešto slično, palo nam je na pamet da i mi to napravimo“, kaže.

Proces izgleda tako što izaberemo obrok koji nam odgovara, kao i lokal i onda dođemo u lokal da pokupimo.

„U pitanju je sveža hrana, samo višak. Nije neka druga hrana koja se čuva, kupci mogu da vide da im lokali hranu daju iz vitrine. Upola cene je neki minimum, a lokali mogu sami da odluče da daju veći popust ili da hranu poklone. Postoji i paket iznenađenja, kada ni lokal ne zna šta će im ostati“, kaže Petrić.

Trenutno, kaže, ne postoji opcija doniranja.

„Kada rezervišete hranu, dobijete kod, pa neko drugi može da je pokupi, ali ne može tek tako osoba da uđe, morali biste da budete u kontaktu sa njom“, objašnjava on.

Komentari (6)

Vidi sve komentare