Atanasković: Država opredelila sredstva za mlade koji započinju sopstveni biznis

Ekonomija 17. apr 202114:11 > 14:14 8 komentara
ANDJELKA ATANASKOVIC
Izvor: TANJUG/ZOOMUE/ ZORAN DJUROVIC

Ministarstvo privrede od ove godine prvi put obezbeđuje sredstva za mlade do 30 godina koji započinju svoj biznis, izjavila je ministarka privrede Anđelka Atanasković.

„Želimo da zadržimo mlade u Srbiji, da im pružimo mogućnost da ovde rade i osnivaju svoje porodice. Upravo zato, kako bismo im pomogli da pokrenu sopstveni biznis, opredelili smo 100 miliona dinara za program podrške za žene preduzetnice i za mlade“, rekla je Atanasković na konferenciji studenata ekonomije “Konekt” na Zlatiboru,

Radi se o kombinaciji 35 odsto, odnosno 45 odsto nepovratnih sredstava i povoljnih kredita Fonda za razvoj, a javni poziv je otvoreni dok se raspoloživa sredstva ne utroše, najkasnije do 31. decembra.

„Vi ste ti koje moramo pitati kada se razmišlja o budućnosti, jer vi ste ti kojima se zemlja ostavlja, koji će je predvoditi i koji će odgovarati mladima ne samo danas, nego i onima koji dolaze. Budućnost Srbije zavisi i od vas, zajednički moramo raditi na razvijanju naše ekonomije, a vrata Ministarstva privrede su vam otvorena“, rekla je Atanasković.

Konferencija studenata ekonomije, koja se održava u period od 16. do 19. aprila, u organizaciji Studentske unije Ekonomskog fakulteta, okupiće oko 300 delegata, a posvećena je preduzetništvu, saopštilo je Ministarstvo privede.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare