Atanasković: Interesovanje nekoliko strateških partnera za pirotski Tigar

Biznis 12. apr 202113:35 > 14:324 komentara
Izvor: Ministarstvo privrede

Ministarka privrede Srbije Anđelka Atanasaković izjavila je danas u Pirotu da postoji interesovanje nekoliko strateških partnera za kompaniju Tigar u Pirotu.

„Radi se novi unapred pripremljeni plan reorganizacije (UPPR) koji će biti u maju na sudu. Mislim da ćemo uskoro naći rešenje za Tigar što je veoma važno za ceo grad“, rekla je Anatanasković posle obilaska pogona Tigra gde se proizvodi obuća.

Ona je istakla da joj je drago što preduzeća poput Tigra „opstaju u ova teška vremena i što su borci“.

„To se videlo još 2015. godine kada je Tigar dobio prvi UPPR i kada je država garantovala sva njihova dugovanja i spasila ih od moguće gore sitacije. Uspeli su da se oporave, da sami krenu dalje i prave nove proizvode, da se pokrenu“, kazala je ministarka.

Ministarstvo privrede

 

Dodala ja da država ne može stalno da oprašta dugovanja.

„Ova kompanija je stala na noge i izmiruje obaveze prema državi i radnicima, to je najbitnije, a 80 odsto proizvodnje odlazi u izvoz“, rekla je Atanasković, dodajući da je raduje i činjenica da u Tigru radi dosta mladih, a ima i dosta ženske radne snage.

Pomoćnica direktora Tigra Danijela Aleksov je rekla da se u pogonima te kompanije proizvodi dnevno od sedam do osam hiljada pari gumene obuće u tri smene.

Komentari

Vaš komentar