Autoput Ruma-Šabac do oktobra 2023, do Loznice 2024.

Biznis 26. mar 202113:51 > 14:2213 komentara
Izvor: TANJUG/DRAGAN KUJUNDZIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je radove na mostu na Savi, kao i radove na drugoj deonici autoputa Ruma-Šabac i brze saobraćajnice Šabac-Loznica i poručio da sve što je do sada urađeno, plaćeno je iz budžeta Srbije, a ne kredita.

Vučić je rekao da je već isplaćeno 40 miliona evra, odnosno 31,5 odsto finansijske realizacije, jer se plaća po situaciji.

„Most je dužine oko kilometar i po, drugi drumski most za Šapčane“, dodao je on i zahvalio Azvirtu što su prvobitni rok za put do Loznice smanjili sa kraja 2025. godine na oktobar 2024. godine

„Put Ruma-Šabac biće godinu dana ranije“, naglasio je Vučić.

Srbija umrežena putevima i autouptevima biće drugačija zemlja, konstatovao je on.

„Napravio sam sebi kartu, to ću uskoro da pokažem, kako bi trebalo da izgleda do kraja 2025. godine“, rekao je Vučić u obilasku radova na gradilištu.

On je poručio da je ovo samo jedno gradilište, koje nije lako jer treba Savu premostiti, ali to znači mnogo ljudima iz Mačve i Srema.

Mnogo sam srećan, jer smo napravili novi krvotok, rekao je Vučić, to ostaje iza nas i niko ne može da sruši.

„Ovaj most nije priča, što bi ljudima od Loznice trebalo sat i 45 minuta, kad mogu za sat i deset. Drina vam je tu, nije više daleko“, dodao je on.

Vučić je rekao i da kad bude malo para, „kad se izvućemo iz kovida“, da se probije tunel od Ljubovije i Osečine, da ljudi iz pravca Valjeva mogu da izađu na Drinu.

Sa Vučićem su resorni ministar Tomislav Momirović, direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić i Puteva Srbije Zoran Drobnjak, a radove na mostu izvodi kompanija Azvirt.

TANJUG/DRAGAN KUJUNDZIC

„Koridori odlično vode ovu deonicu“, pohvalio je Vučić Antića, koji je dodao da je trenutno na mostu angažovano između 230 i 250 radnika.

Vučić je najavio da bi u maju mogao biti održan samit sa BiH, entitetima i kantonima te zemlje.

Komentari

Vaš komentar