Babiš o sporazumu Telekoma i Telenora: To je pitanje za srpsku stranu

Ekonomija 10. feb 202114:03 > 14:09 7 komentara

Premijer Češke Andrej Babiš izjavio je da je upoznat sa pitanjem koje se tiče poslovne saradnje Telekoma i Telenora, čiji je vlasnik češki državljanin Peter Kelner, ali da to nije tema kojom on treba da se bavi.

„Naš ambasador me je informisao o toj temi. Ako sam dobro shvatio, radi se o sporu izmeđju privatnih kompanija koje, koliko znam, treba da reši Zavod za konkurentnost. To je tema kojom ne treba ja da se bavim“, rekao je Babić na konferenciji za novinare u Beogradu.

On je rekao da je informacije o tome „primio k znanju“ ali da je to pitanje za srpsku stranu.

POVEZANE VESTI

Unitet grupa ranije je saopštila da postoji plan o poslovnoj saradnji između Telekom i Telenora čiji je jedini cilj gušenje slobode medija i izbacivanje sa tržišta televizija N1 i Nova S, dok Telekom i Telenor tvrde da se radi o poslovnom aranžmanu koji se obavlja sa ciljem povećanja konkurentnosti na tržištu i koji je u skladu sa zakonima i regulativama.

Televizija N1 nedavno je otkrila detalje sporazuma o saradnji Telekoma i Telenora, a u više dokumenata do kojih smo došli navodi se da je jedan od ciljeva “stavljanje tačke na poslovanje United medie i SBB”. U tom kontekstu pominju se i “urušavanje” SBB i njegovo “potiskivanje sa tržišta”.

Kompanija United media uputila je premijerki Ani Brnabić i ministarski kulture i informisanja Maji Gojković pismo kojim se obratila međunarodnim institucijama i evropskim zvaničnicima, izražavajući zabrinutost zbog dogovora Telekoma i Telenora.