Bajatović: Ja sam žrtva Vlade – za 30 sekundi te postave, za toliko te smene

Ekonomija 07. mar 202316:17 67 komentara

Dokle ću biti na čelu Srbijagasa ne odlučujem ja. A ko će biti - opet ne odlučujem ja, rekao je Dušan Bajatović na Kopaonik biznis forumu. "Ja sam žrtva Vlade Republike Srbije - dođu na sednicu, za 30 sekundi te postave, za 30 sekundi te smene. Prema tome dokle ću ja tu zaista biti - ne odlučujem ja", rekao je generalni direktor Srbijagasa odgovarajući na pitanje novinara u vezi sa zahtevom MMF da se postavi profesionalni menadžment u energetska preduzeća. On je upitao koji to njegov rezultat ili školska sprema ukazuju da nije profesionalac. "Neka raspišu konkurs i ja ću se prijaviti", poručio je Bajatović.

Pročitajte još:

Na pitanje N1 da li smatra da je on najbolje rešenje za direktora Srbijagasa Bajatović kaže – da ne zna i da će „biti neko ocenjivanje na konkursu“.

„Vi sada tražite tražite da ocenim sam sebe. Već dvaput sam se prijavio na konkurs, prijaviću se i treći put. Da li postoji neko bolje rešenje – ja ne znam. To prepoznaju vlada i – konkurs“, poručio je Bajatović.

Prisutne novinare je zanimalo i da li bi mogao da živi sa prosečnom platom od 84.227 dinara.

„Što se tiče plate – ne znam, teško je živeti sa 38.000 dinara, li ja sam kao student živeo i od toga što nisam imao ništa. Ali ja volim da i da pomažem, pa pomognem mnogima koji imaju 38.000 dinara“, odgovorio je Bajatović.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare