BENU sada i zvanično najbolja online apoteka Srbije

Biznis 30. dec 202114:00
Promo

BENU online apoteka dobila dve nagrade na proglašenju pobednika HotSpot awards e-COmmerce asocijacije Srbije.

Kako se to desilo pitali smo Dejana Aleksova, člana Borda PHOENIX grupe, Customer & Channel Director.

„Svakako ne slučajno. Mi smo poslednji od velikih apotekarskih lanaca ušli u online biznis jer smo radili na adaptaciji internacionalne platforme koju grupa koristi. Online, naročito kroz Covid period, pokazao se kao kanal koji ima veliki potencijal. Mi smo duboko analizirali ovaj kanal u oblasti naše industrije, analizirali potrebe svojih kupaca i pristupili sistematično. Kao poslednji na tržištu koji su ušli u eCommerce, budžetirali smo plan koji može da omogući brz rast. Od početka smo krenuli sa željom da pobedimo i u ovoj oblasti u čemu smo imali podršku našeg stvarno dobrog eCommerce tima u okviru BENU apoteka, kolega iz PHOENIX grupe kao i agencije sa kojom sarađujemo“.

Dobili ste dve nagrade?

„Dobili smo nagradu sponzoraza OTP Banke za najbrže rastući eCommerce sajt u Srbiji. Ona je rezultat kontinuiranog i dubinskog pristupa jer smo eComemrce tretirali kao svoje najbolje prodajno mesto, non-stop smo radili na relevantnim ponudama, radili category-menadžemnt na odličan način. Sa druge strane, imali smo odličnu komunikacionu strategiju, izabrali smo i odlične kanale komunikacije, uradili odličnu SEO optimizaciju sajta, proizveli mnoštvo sadržaja i, kao što rekoh – tim koji radi je zaista maksimalno posvećen! Potrudili smo se da podržimo digitalizaciju BENU Apoteka jer znamo da je digitalzacija samo jedan deo ukupne digitalne transformacije naše kompanije. Jedan, ali veoma značajan deo koji smo u kratkom periodu završili, je ogroman posao. Želimo da nas ovaj brzi rast dovede do pozicije broj 1 u online prodaji u našoj industriji, a da smo na dobrom putu – svedoči i dobijeno priznanje. Ova nagrada je prizanje našoj strategiji, ali i našoj posvećenosti i zaista sve čestitke BENU eCommerce timu pre svega, kao i svima koju su sa nama vredno radili na ovom projektu“.

A druga nagrada?

„To je nagrada u oblasti naše industrije koja je dobijena putem glasanja i ocene stručnog žirija. Shop.benu.rs je najbolji eCommerce sajt u oblasti sajtova za zdravlje, negu i lepotu, a što je posebno značajno s obzirom da u Srbiji imamo značajne igrače u online prodaji proizvoda iz ove oblasti. Neki od njih postoje dugo, rade veoma dobro, pa nam je zaista čast što smo osvojili i ovu nagradu. Digitalzicija naše industrije je pravac u kojem ide čitav razvijeni svet, pa se ni mi nećemo zaustaviti na ovome što imamo danas“.

Pitali smo Dejana Aleksova i za buduće planove za shop.benu.rs

Promo

„eCommerce treba da bude naša najbolja apoteka, da bude dostupna 24 sata, da obezbedi stručnu pomoć zbog koje uvek možete pozvati sa sajta i farmaceuta da pomogne savetom; da kroz blogove pacijenti mogu da se informišu, da istraže neku zdravstvenu situaciju. Ideja je da integrišemo naš BENU Plus lojalti program, sa ponudama koje su relevantne za online kupce. Da još dublje analiziramo ponašanje kupaca, da razumemo još bolje njihove potrebe i pružimo im premijum iskustvo u svim kanalima prodaje, a naročito u online apoteci. Naša misija je da budemo broj 1 online apoteka Srbije i verujem da će dobra strategija, napredno korišćenje podataka, povezivanje online i offline kupovine dovesti do inovacija i da su ove nagrade koje je BENU Apoteka dobila, tek početak“.

BENU je lansirao i uslugu PORUČI I POKUPI. Šta to znači?

„To znači da sve što postoji u apoteci, osim lekova može da se izabere i poruči u online apoteci, a zatim da se plati i preuzme u apoteci po izboru. Na ovaj način pacijenti mogu da računaju da će sve što im je potrebno naći u jednoj apoteci, onoj koja im najviše odgovara, koja im je najbliža, bez šetnje po lošem vremenu, bez čekanja. Naša obaveza je da poručene proizvode imamo u Beogradu istog dana, a u apotekama u unutrašnosti za 24-48 sati. Mi ne stajemo, mi smo u kontinuiranom razvoju jer nam digitalni scenario diktira tempo, a mi imamo ljude i resurse koji taj tempo ne samo postižu, već ga i ubrzavaju. Ponosan sam na BENU&PHOENIX kolege jer su ljudi pozadina svakog dobrog posla, i zahvaljujući njima i timskom pristupu, ove prestižne nagrade su zasluženo u našim rukama“.