(MAPA) Beograd na vodi širi se na Novi Beograd i Čukaricu: Vlada donela odluku

Ekonomija 11. apr 202412:52 147 komentara
N1

Beograd na vodi se širi na dodatnih 327 hektara i "prelazi Savu" - prema upravo objavljenoj Odluci o promeni Prostornog plana, proširiće se na Novi Beograd i Čukaricu, a obuhvatiće i dodatne parcele na području Savskog venca i Starog grada.

Pristupa se izradi izmena i dopuna Prostornog plana područja posebne namene uređenja dela priobalja grada Beograda – područje priobalja reke Save za projekat „Beograd na vodi” , objavljeno je danas u Službenom glasniku.

„Okvirna granica izmena i dopuna Prostornog plana obuhvata delove područja grada Beograda, odnosno delove katastarskih opština: Savski venac, Stari grad, Novi Beograd i Čukarica, površine od oko 327 hektara“, navodi se u Odluci Vlade Srbije.

Službeni glasnik

Beograd na vodi će se tako proširiti na teritoriji katastarske opštine Savski venac, u zoni Brankovog mosta, zatim u zoni uz Karađorđevu ulicu, potom u zoni Savskog trga kao i u zoni između Savskog trga i Drinske ulice.

Nove parcele koje će biti pod Beogradom na vodi nalaze se i u zoni Mostarske petlje do obale reke Save kod Starog železničkog mosta i u zoni Savskog priobalja.

„Na teritoriji KO Novi Beograd obuhvata sledeće delove kat. parc. br. 6628/1, 6628/2, 5390, 6631/1, 2390 i 2387. Na teritoriji KO Stari grad, obuhvata sledeće delove kat. parc. br. 22/6, 2007 i 69/1“, stoji u Odluci.

Ubedljivo najveći broj parcela koje će biti pod Beogradom na vodi nalazi se na teritoriji KO Čukarica.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare