Bespovratna sredstva za kupovinu 17 minibuseva za prevoz seoskog stanovništva

Ekonomija 21. sep 202318:26 0 komentara
Shutterstock/Ilustracija

Vlada Srbije donela je Uredbu o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu minibuseva za potrebe prevoza seoskog stanovništva, čime će u ovoj godini biti omogućena kupovina novih 17 vozila, namenjenih povezivanju 368 sela u Srbiji.

Realizacijom projekta rešavaju se osnovne potrebe seoskog stanovništva, omogućava kvalitetniji život i stvaraju uslovi za veću dostupnost zdravstvenih, kulturnih, administrativnih i edukativnih usluga, a ujedno se unapređuje životni standard stanovništva seoskih sredina, navodi se u saopštenju Vlade.

Zbog velikog interesovanja za dodelu bespovratnih sredstava u okviru Programa za kupovinu seoske kuće sa okućnicom u Srbiji za 2023. godinu, koji sprovodi Ministarstvo za brigu o selu, Vlada je donela i Uredbu koja će omogućiti nastavak programa i dodatno izdvojila 395 miliona dinara.

Uključujući nova sredstva, Vlada Srbije je za taj program od početka godine izdvojila ukupno 895 miliona dinara.

Vlada je usvojila i izmenjenu Uredbu o ograničenju visine cena derivata nafte u cilju sprečavanja većih poremećaja i očuvanja životnog standarda i produžila je period važenja ograničenja cena do kraja oktobra.