Bivšeg vlasnika ATP Vojvodina Evropska komisija obavestila da prati stečaj firme

Biznis 25. jul 202213:127 komentara
Google street view

Bivšem vlasniku novosadskog preduzeća ATP Vojvodina Iliji Deviću nakon što se žalio da je Privredni sud i treći put doneo istu odluku, iako su prethodne dve poništene, da je prodaja imovine tog preduzeća obavljena i da imovina treba da se upiše u katastar, a hipoteke izbrišu, obratilo se odeljenje za proširenje Evropske komisije (EK) i obavestilo ga da prati taj proces.

„Uveravamo Vas da EK pažljivo prati celokupnu situaciju vladavine prava u Srbiji, a u okviru pregovora Srbije o proširenju EU. U ovom kontekstu, cenimo i primamo na znanje primljene informacije. To je od pomoći u smislu razumevanja i procene kako se vladavina prava primenjuje u Srbiji“, navodi se u dopisu iz Brisela.

Pročitajte još:

Dević je u saopštenju naveo da o stečajnom postupku ATP „Vojvodina“ redovno obaveštava EK i da je u poslednjem obaveštenju naveo da je sudija novosadskog privrednog suda Vladislav Kurtek tri puta donosio rešenje o brisanju hipoteke na objektima ATP „Vojvodine“ i tri puta nalagao katastru da izvrši upis vlasništva kupca.

„Da je to sprovedeno, Poreska uprava, banke i ja ne bi mogli da naplatimo svoja potraživanja. Dva puta je Privredni apelacioni sud poništavao rešenje sudije Kurteka i upozoravao da zakon ne dozvoljava sudiji da izdaje takav nalog, i da  katastar po tome neće smeti da postupi“, naveo je Dević u saopštenju.

Dodao je da je Kurtek zakazao završno ročište za 3. avgust, iako postupak nije okončan.

Preduzeće ATP „Vojvodina“ privatizovano je 2004, kupio ga je Ilija Dević i u izgradnju nove autobuske stanice sa pratećim servisom uložio oko 30 miliona evra.Dević je 2006. potpisao ugovor sa predstavnicima Grada Novog Sada kojim je trebalo da se autobuska stanica u Novom Sadu izmesti na tu, novoizgrađenu, lokaciju, ali gradsko rukovodstvo nije ispunilo tu obavezu i preduzeće je otišlo u stečaj.

U martu prošle godine imovina tog preduzeća prodata je za oko 3,6 miliona evra dvema domaćim firmama koje ne mogu da je uknjiže zbog hipoteka.

Komentari

Vaš komentar