Bivšim radnicama Berteksa isplaćene dve zarade

Biznis 09. dec 202216:343 komentara
Izvor: N1 / Milan Nikić

Otpuštenim radnicama turske trikotaže Berteks iz pogona u Kragujevcu isplaćene su zaostale plate za avgust i septembar, kako su to izdejstvovale prošle nedelje kada su stupile u kontakt sa vlasnikom fabrike u Istanbulu i dobile čvrsta obećanja.

“ U zadnji momenat , a pre našeg roka koji smo dale, na naše tekuće račune „legle“ su zarade za avgust i septembar. Na taj način smo odustale od današnjeg protesta. U firmi su nam rekli da će vrlo brzo biti isplaćena polovina oktobra i naknade za nekorišćene godišnje odmore. Zahvaljujem se svim medijima koji su nas pratili i bitno doprineli da se izborim oza naša radnička prava. Mnogo nam je pomogao i narodni poslanik iz Kragujevca Dalibor Jekić“, kaže za N1 Violeta Stojanović, bivša radnica Berteksa.

Bivše radnice Berteksa su duže od mesec dana protestovale zbog zakinutih zarada i osatalih naknada ispred fabrike, a planirale su i radikalizaciju protesta.

Turska fabrika koja je u Kragujevcu pet godina proizvodila dukseve i majice otpustila je sve radnike, firma je na prodaju, a subvencije države Berteksu su iznosile 4.122000 evra.

Komentari

Vaš komentar