Brnabić: Radnici Fijata dobili otpremnine u dan kad je Vučić rekao

Biznis 01. jul 202209:37 29 komentara
N1

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da su 492 radnika, koji su proglašeni tehnološkim viškom, dobili otpremnine u dan kada je predsednik Srbije Aleksandar Vučić to garantovao svojom rečju na sastanku u subotu sa radnicima kragujevačke fabrike, u iznosu od po 93.000 dinara po godini staža.

Ostali radnici su potrebni Stelantisu, ali se radi o tome da li žele da pristanu na odlazak u inostranstvo dok ne počne da se u Kragujevcu pravi električni model, od 18 do najkasnije 24 meseci, rekla je Brnabić za TV Prva.

Povezane vesti

Mi smo za njih dobili dodatnu ponudu Stelantisa, što su radnici tražili. Mislim da je bila velika greška kompnije što onda nije pristala, a to je „tri plus jedan“ mesec boravka u inostranstvu, predočila je Brnabić.

Oni imaju još nedelju dana da odluče da li žele da birave u inostranstvu 18 ili 24 meseca ili ovaj „tri plus jedan“, navela je Brnabić.

Oformićemo tim koji će otići u Kragujevac i razgovarati sa radnicima. Molim radnike da razumeju, to je povezano sa tim koliko ćemo brzo krenuti da pravimo električni model u Kragujevcu, istakla je Brnabić i navela da bi ukupan bonus za radnike koji se odluče na odlazak u inostranstvo bio 17.000 evra.