Brnabić sa zvaničnicom SB: Među ciljevima Srbije – razvoj veštačke inteligencije

Biznis 04. okt 202214:07 9 komentara
Vlada Srbije

Prioriteti Srbije su nastavak ulaganja u infrastrukturu i zelena agenda, a cilj je razvoj produktivnosti privrede i inovacija i nastavak razvoja veštačke inteligencije, gde već postoji saradnja sa Svetskom bankom (SB), rekla je premijerka u tehničkom mandatu Ana Brnabić na sastnaku s regionalnom direktorkom SB za Zapadni Balkan Šaoćing Ju.

Brnabić i Ju razgovarale su o nastavku saradnje Srbije i te svetske finansijske institucije u različitim oblastima – od energetike do digitalizacije, saopštila je Vlada Srbije.

Ukazujući na prioritete, Brnabić je naglaila da su uspešno prevaziđeni izazovi koje je pred celu državu stavila pandemija koronavirusa, ali su sada otvoreni novi za koje je potrebna bliska saradnja sa Svetskom bankom.

„Srbija je lider u regionu kada je reč o mnogim oblastima i taj kontinuitet ćemo nastaviti“, rekla je Brnabić, posebno ističući IT sektor i investicije.

Šaoćing Ju je ukazala da je sa Beogradom dogovoren najveći program SB u odnosu na ceo region Zapadnog Balkana i predstavila novi okvir za saradnju za period do 2026. i planove za budžetsku podršku za ovu i narednu godinu., navedeno je u saopštenju.