Brnabić: Završetkom autoputa do Požege izmestićemo saobraćaj iz klisure

Biznis 24. jun 202215:40 5 komentara
TANJUG/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIĆ

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je u Ovčar Banji, na otvaranju Prirodnjačkog muzeja, da je u proteklih 16 meseci uloženo 200 miliona dinara u različite projekte i da će završetkom autoputa do Požege saobraćaj u potpunosti biti izmešten iz Ovčarsko-kablarske klisure.

Brnabić je, u pratnji ministara Irene Vujović i Tomislava Momirovića, gradonačelnika Čačka Miluna Todorovića, prethodno posetila jezero Međuvršje, gde joj je na pristaništu predstavljen projekat izmuljivanja, projekat vredan skoro 40 miliona evra.

Toliko je vredan taj projekat, jer kada ne radite stvari od 1954. godine, ne možete ih uraditi za nekoliko nedelja, navela je ona.

Mi smo odgovarna vlast i želimo da te stvari uradimo, da doprinesemo zaštiti životne sredine, lepoti i turističkim potencijalima Srbije, naglasila je Brnabić, koja je dodala da će Čačak graditi energanu na biomasu, koja će potom koristiti to blato.

Brnabić je rekla da klisuru očekuje i izgradnja Rehabilitacionog centra, kao isturenog dela Opšte bolnice Čačak.

TANJUG/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIĆ

To zajedno radimo sa Srpskom pravoslavnom crkvom, jer je to imovina SPC „Vila Sirotica“ . Nama će to ustupiti, mi ćemo dati druge objekte, rekla je Brnabić.

Završetkom autoputa do Požege izmestićemo saobraćaj iz klisure i to će biti prilika da se predstave sve lepote Ovčarsko-kablarske klisure i Ovčar Banje koje imamo, rekla je Brnabić.

Upitana o nelegalnoj gradnji u klisuri, Brnabić je rekla da je to pitanje za nadležne institucije i inspekcije i da ako je nešto problem decenijama, ne može se očekivati da bude rešeno u narednih nekoliko meseci.

Radimo kontinuirano da svuda, pa i u klisuri proširujemo zaštićena područja, dodala je ona.