Budžet Vojvodine biće uvećan za 5,96 milijardi dinara

Biznis 17. avg 202214:37 0 komentara
Beta/Dragan Gojić

Pokrajinska vlada je utvrdila Predlog pokrajinske skupštinske odluke o rebalansu budžeta Vojvodine za 2022. godinu u iznosu od 95,16 milijardi dinara, što je povećanje za 5,96 milijardi dinara (6,68 odsto) u odnosu na prethodni. Kako se navodi u saopštenju Pokrajinske vlade, rebalans budžeta ostvaren je najvećim delom u povećanim prihodima od poreza na dobit u iznosu od 5,37 milijardi dinara.

„Sredstva kapitalnog dela budžeta veća su za 4,85 milijardi dinara i biće rasporedjena za završetak važnih investicionih zahvata koji su u toku i za nove projekte“, navodi se u saopštenju.

Za vodosnabdevanje poljoprivrednih površina u okviru dva sistema za navodnjavanje na više od 20.000 hektara predvidjeno je 1,13 milijardi dinara, dok je 143,4 miliona dinara namenjeno za vodosnabdevanje u Bečeju, Bačkoj Topoli, Subotici, Indjiji, Senti i Novom Sadu.

Za rekonstrukciju i nabavku opreme za zdravstvene ustanove u Vojvodini predvidjeno je 1,3 milijarde dinara, a oko 800 miliona dinara za održavanje saobraćajnica na teritoriji Novog Sada.

Sredstva u iznosu od 534 miliona dinara namenjena su za tehničko-tehnološko opremanje Radio-televizije Vojvodine što će omogućiti potpuno preseljenje zaposlenih iz starog objekta u novoizgradjeni objekat na Mišeluku u Sremskoj Kamenici.

Za adaptaciju, rekonstrukciju i dogradnju Narodnog pozorišta u Subotici planirana su sredstva u iznosu od 274 miliona dinara.