Bulatović: Dobar menadžer mora stalno da bude na oprezu

Biznis 08. dec 202217:571 komentar

"Tri žene su prvi put u trci za menadžera godine, a to je za nas velika stvar, jer su među nominovanima i muškarci. Birani su isključivo prema postignutim rezultatima, kod nas je pravilo da su one nominovane, nisu se same prijavile, što ukazuje na porast vizibiliteta ženskih menadžera", kaže Jelena Bulatović, izvršna direktorka Srpske asocijacije menadžera.

Srpska asocijacija menadžera i ove godine bira najbolje menadžere u tri kategorije i poslodavca godine.

Pročitajte još:

„Ponosni smo jer je reč o izuzetnim menadžerkama koje rade u odličnim kompanijama“, dodaje Bulatović.

U kriznim godinama, koje se nižu, osnovne osobine dobrog menadžera su pre svega da sačuva zaposlene, da ne bude otpuštanja.

„Najbolji moraju da budu jako fleksibilni, ne možete postaviti strategiju za pet godina a onda ignorisati šta se dešava na tržištu ili u svetu. Moraju se da se prilagođavaju i tržištu i poslovnoj zajednici, ne mogu poslovati mimo zajednice gledajući samo profit“, kaže Jelena Bulatović.

Dobar menadžer ne može da gleda samo profit, već i da, dodaje – razvija tim, naslednike koji će nastaviti da vode kompaniju.

„Mora da bude inovativan i kreativan, jer ova vremena sad zahtevaju da su stalno na oprezu. Ta fleksibilnost, briga o ljudima, naročito u zemlji koja se bori sa odlivom mozgova mora da bude prioritet za svakog dobrog menadžera“, kaže sagovornica Infobiza.

Dodeljuje se i nagrada Mladi menadžer, do 35 godina, posebno ih motiviše mogućnost napredovanja, ne samo u pozicijama, nego da se obrazuju, da više nauče, da imaju različita iskustva, da se oprobaju na različitim projektima.

„Poruka za starije menadžere jeste da im opraštaju poneku grešku“, poručuje Bulatović.

Ona dodaje da ih treba motivisati da rade u našoj zemlji.

Govoreći o nagradi za dobrog poslodavca – reč je o kompaniji koja je obezbedila najbolje uslove za rast i razvoj menadžera.

„To je kompanija koja ima dobru reputaciju, gleda se koji je procenat po bruto plati koji se izdvaja za usavršavanje, za treninge menadžera, mora da ima dobre koeficijente kada je reč o zadovoljstvu zaposlenih, radni uslovi se podrazumevaju ali i briga o društvenoj zajednici – to naglašavam jer je mladima to veoma bitno kako kompanija radi, da li brine za životnu sredinu. Nekada im je to važnije od ekonomskih rezultata“, kaže Bulatović.

Komentari

Vaš komentar