Čadež: Srpske „čiste sobe“ za rusku fabriku lekova

Biznis 02. jun 202116:16
Izvor: Privredna komora Srbije

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež prisustvovao je u Sankt Peterburgu puštanju u rad potpuno automatizovanog proizvodnog dela ruske fabrike lekova Farmasintez – Nord koji je srpska kompanija Termovent kompletno opremila svojim svetski poznatim "čistim sobama", po sistemu ključ u ruke.

„Ovo je najveći projekat koji je Termovent radio kada su u pitanju ‘čiste sobe’ i proizvodnja lekova. To je više od 6.000 kvadrata ‘čistih soba’, povezanih proizvodnih celina izgradjenih veoma komplikovanim tehnologijama“, rekao je Čadež.

Dodao je da će, kada projekat bude u potpunosti realizovan, to biti najveća proizvodanja u Rusiji onkoloških preparata i drugih lekova.

Predsednik PКS je ukazao na dugogodišnju saradnju Кomore sa Termoventom, koji je ne samo regionalni već i evropski lider u ovoj oblasti.

Termovent na ovom poslu projektuje, proizvodi i montira kompletnu najsavremeniju tehnološku opremu za sistem grejanja, ventilacije i klimatizacije i upravljanja, koji obezbedjuje sterilne uslove prema najvišim standardima i zahtevima ove vrste proizvodnje.

Paralelno sa završetkom radova na proizvodnom delu ruske fabrike, kompanija privodi kraju i poslove na medicinsko-biohemijskoj laboratoriji, centru za istraživanje i razvoj i drugim delovima kompleksa Farmasintez – Nord, navodi se u saopštenju.

Projekat sa Farmasintez – Nord je medju najznačajnijim projektima Termoventa u proteklih nekoliko godina.

„Povezali smo četiri različite tehnologije i napravili veliki broj laboratorija“, istakao je direktor Termoventa Dušan Perović i zahvalio ruskoj kompaniji koja je prepoznala srpsku firmu kao respektabilnog partnera.

Predsednik PКS učestvuje na 24. medjunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu (SPIEF) koji traje do 5. juna, a okupio je više hiljada učesnika iz sveta biznisa i politike.

Komentari

Vaš komentar