Koliko ovog leta koštaju apartmani na Jadranu i šta se sve dobije za tu cenu?

Biznis 27. mar 202318:25 3 komentara
Screenshot/Booking.com

U pretraživaču turističkog smeštaja Booking.com N1 Slovenija pregledao je pet hrvatskih mesta u kojima Slovenci rado letuju: Makarska, Dubrovnik, Zadar, Krk i Rabac. Proverili su koliko koštaju najjeftiniji apartmani, što turisti dobijaju u smeštajima koji imaju najbolju ocenu i po kojoj ceni, a zanimalo ih je i kolike su cene najbolje ocenjenih apartmana.

Makarska

Kolika je cena jednonedeljnog odmora za četvoročlanu porodicu u špicu sezoni iz N1 Slovenija proverili su na internet pretraživaču turističkog smeštaja Booking. Najpre su pogledali Makarsku i označili filter “najjeftiniji smeštaj”.

Prvo su im pokazani apartmani Banana u kojima nedeljni boravak za četvoročlanu porodicu košta 448 evra. Apartman ima balkon, klimatizovan je, ima i televiziju, a jedno dete mora spavati na kauču, jer u apartmanu postoji jedan bračni krevet i samo jedan krevet za jednu osobu. Udaljenost od prve plaže je 500 metara.

Screenshot/Booking.com

Najbolje ocenjen smeštaj po najpovoljnijoj ceni bio je apartman za 679 evra s dobro opremljenom kuhinjom, ali ima samo jednu sobu, pa pola porodice mora spavati na kauču na razvlačenje.

Uprkos višoj ceni u odnosu na prvi smeštaj, od prve plaže apartman je udaljen kilometar i po.

Doplatite li 21 evro više, odmor možete provesti u najbolje ocenjenom apartmanu, koji je prvi u ponudi Bookinga.

Apartmani Marina udaljeni su 700 metara od prve plaže, ali dve osobe takođe moraju spavati na kauču.

Krk

Najjeftinija opcija prema Bookingu su Apartmani Tramontana. Po fotografijama je teško proceniti kakav je enterijer jer na njima nema kuhinje, trpezarije i kupatila. Nedelju dana odmora košta 448 evra, a do prve plaže moraćete se voziti ili pešačiti 1,4 kilometra. Ocena na Bookingu je inače jako loša.

Screenshot/Booking.com

Apartmani Zdenka imaju najbolji odnos cene i ocene. Apartman s balkonom s pogledom na planine platićete 630 evra, a u cenu je uključeno i korišćenje vrta s roštiljem. Apartman ima tri sobe i dva kupatila, TV i opremljenu kuhinju. Ali smeštaj nije blizu plaže, morate hodati jedan kilometar.

Najbolje ocenjeni apartmani u Krku su apartmani Pečnik. Ništa neuobičajeno jer su od plaže udaljeni 250 metara. Objekat ima dva odvojena kreveta i bračni krevet, prostor za roštilj u vrtu, a najbliža prodavnica i restoran udaljeni su svega 100 metara. Cena? 789 evra.

Screenshot/Booking.com

Rabac

Gotovo isti iznos platićete za najjeftiniji smeštaj u Rapcu, tačnije 773 evra. Toliko koštaju apartmani Milica, imaju balkon, jedan bračni krevet pa roditelji ili deca moraju spavati na kauču na razvlačenje. Najbliža plaža udaljena je manje od kilometra.

Znatno više platićete ako se odlučite za apartmane Leonardo, jednonedeljni odmor za četvoročlanu porodicu tamo košta 1.024 evra. Ali je dalje od prve plaže – 1,8 kilometara.

Najbolje je ocenjena Vila Nina koja, s obzirom na cenu, nije dostupna bilo kome. Nedeljni najam košta 3.150 evra za šta biste očekivali da se vila nalazi tik uz plažu, no uprkos visokoj ceni morate hodati 700 metara. Ne želite li hodati, možete zaplivati ​​u bazenu pokraj vile.

Screenshot/Booking.com

Dubrovnik

Smeštaj u Dubrovniku očekivano je još skuplji jer nedeljni najam najjeftinijeg apartmana, odnosno Apartmana Marin Tomas, stoji 826 evra. Za taj novac dobijate klimatizovani smeštaj s balkonom, TV-om i opremljenom kuhinjom. Prva plaža udaljena je kilometar.

Dobrih 100 evra skuplji je smeštaj koji, uprkos prilično staroj opremi, Booking preporučuje kao smeštaj s najboljim odnosim ocene i cene. Apartman Ljilja udaljen je 2,5 kilometara od starog grada Dubrovnika, manje od pola kilometra od prve plaže.

Najbolje ocenjena je Villa Orabelle koja se nalazi na plaži Bellevue. Cena? Neverovatnih 8.885 evra. Jeftiniji, ali i dalje skup je jednonedeljni odmor u Old Town Apartments koji iznosi 3.150 evra. Strogi centar udaljen je samo nekoliko koraka, a prva plaža udaljena je pola kilometra.

Screenshot/Booking.com

Zadar

A kakva je situacija u Zadru? Najjeftiniji apartman po preporuci Bookinga je apartman Marika i košta 595 evra. U cenu je uključeno korišćenje dvorišta i roštilja, a jedan član porodice mora spavati na kauču na razvlačenje. Još jedan veliki nedostatak je što je plaža udaljena čak 2,8 kilometara.

Ako odaberete apartman Zadar VII moraćete prošetati 200 metara više. Prema Bookingu, ovo je najbolje ocenjeni smeštaj po najpovoljnijoj ceni, nedeljni odmor za četvoročlanu porodicu košta 760 evra.

Najbolju ocenu ima luksuzni smeštaj Shell Luxury Residences with Pool and Whirlpool. Upravo jacuzzi i bazen podižu cenu apartmana budući da sedam dana košta čak 4.152 evra, a plaža je udaljena manje od kilometra.

Screenshot/Booking.com

Komentari (3)

Vidi sve komentare