CINS: Supruga Zvonka Veselinovića ušla u posao sa Nikolom Petrovićem

Ekonomija 27. jul 202110:16 > 10:17 28 komentara
N1

Ljiljana Božović, supruga Zvonka Veselinovića, otkupila je udeo firme od Nikole Petrovića, kuma predsednika Srbije Aleksandra Vučića, i tako ušla u posao sa solarnom energijom, objavio je CINS.

Inženjerska firma Storenergy iz Kragujevca osnovana je pre šest godina i bavi se razvojem tehnologija u vezi sa solarnom energijom. Firma je nekoliko puta promenila vlasništvo, poslednji put u julu ove godine, kada je Nikola Petrović prodao 25 odsto udela u vlasništvo ove firme supruzi Zvonka Veselinovića, Ljiljani Božović, piše CINS.

Povezane vesti

Prema ugovoru o prenosu vlasništva Božović ima šest meseci da plati 12 miliona dinara.

Kako se navodi u tekstu, Petrović i Ljiljana Božović sada imaju isti udeo vlasništva, dok su suvlasnici firme Marko Vuksanović i britanski državljanin Amarjit Singh Riyait takođe sa po 25 procenata.

Prema finansijskim izveštajima, „Storenergy“ je prošlu godinu završila sa gubitkom od oko 30 miliona dinara, navodi CINS.

Nikola Petrović nije želeo da govori za CINS o ovome, već je rekao da su novinari ovog portala „uporni i dosadni“ i poručio da ga više ne zovu.

Podsetimo, KRIK je u februaru ove godine pisao da je krajnji vlasnik ofšor firme Faberge Advisors iz Luksemburga, koja je u to vreme bila suvlasnik firme Storenergy, upravo Nikola Petrović. On je nedugo nakon toga, u maju, i lično otkupio 50 odsto udela od ove Luksemburške kompanije.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare