Danas: Ipak se menja trasa beogradskog metroa

Ekonomija 30. okt 202109:46 > 09:52 105 komentara
N1

Prva linija metroa, koja uskoro treba da počne da se gradi u Beogradu, ipak će pretrpeti izmene, i uključivaće i krak ka naseljima Vidikovac, Cerak, Labudovo i Petlovo brdo, saznaje Danas.

Povezane vesti:

To je Komisija za žalbe vezane za izgradnju metroa odgovorila juče udruženju građana Po meri metro, u dopisu u kom ih obaveštava da je jedan od njihovih zahteva prihvaćen, piše Danas.

Drugi zahtev, za koji Komisija nije imala sluha, vezan je za trasu prve linije koja bi prolazila pored nove železničke stanice u Prokopu, kao i Kliničkog centra Srbije, i taj predlog neće biti uzet u obzir.

Miloš Vučković iz udruženja Po meri metro, koje je prethodnih meseci svakodnevno prikupljalo potpise građana i radilo na tome da se podnese što veći broj jasno definisanih primedbi tokom javnog uvida u Plan šinskih sistema Beograda, koji obuhvata i linije metroa, kaže da je ovaj ustupak velika pobeda građana, koja pokazuje da Beograđani mogu da menjaju stvari ako se organizuju i potrude oko toga.

„Ovo jeste delimična pobeda, pošto nije prihvaćen i drugi deo primedbi koji se odnosi na deo trase oko Kliničkog centra i Prokopa, ali je svakako veoma značajna i velika. Uzet je u obzir stav građana i smatramo da smo uspeli i javnosti da pokažemo da se može uticati na promenu trase metroa, iako je ranije bilo priče da to nikako neće biti moguće. Eto, realnost je demantovala i zamenika gradonačelnika koji je to tvrdio, trase je ipak moguće menjati“, kaže Vučković za Danas.