Delegacija Srbije na prolećnom zasedanju MMF i Svetske banke

Biznis 18. apr 202212:29
IMF, International Monetary Fund, međunarodni monetarni fond, MMF
Shutterstock

Delegacija Srbije, koju predvodi Jorgovanka Tabaković, guverner Narodne banke Srbije (NBS) i guverner Srbije u Međunarodnom monetarnom fondu (MMF), učestvovaće na prolećnom zasedanju MMF i Grupacije Svetske banke koje se održava od danas do 24. aprila u Vašingtonu.

Kako je saopštila centralna banka, delegacija Srbije obaviće niz razgovora sa visokim predstavnicima te dve finansijske institucije o aktuelnim programima saradnje, tekućim kretanjima i očekivanjima za naredni period.

Tokom zasedanja biće održani i sastanci Međunarodnog monetarnog i finansijskog komiteta i Zajedničkog komiteta za razvoj, koji predstavljaju savetodavne organe tih institucija. U radu tih komiteta Srbija će učestvovati preko konstituence Švajcarske.

Pročitajte još:

U fokusu će biti pitanja od značaja za globalnu finansijsku stabilnost usled uticaja pandemije, geopolitičkih kretanja i klimatskih promena, izgledi svetske ekonomije i kretanja na finansijskim tržištima, a razmatraće se i izazovi ekonomskih politika u uslovima povećanog duga i inflacije na globalnom nivou.

Predviđeno je i da generalni direktor MMF predstavi Program globalne politike.

„Predstavnici Srbije će i tokom ovogodišnjeg Prolećnog zasedanja imati niz sastanaka s predstavnicima brojnih institucija i investitora koji su pokazali veliko interesovanje za Srbiju, koja se kotira visoko na mapi poželjnih investicionih destinacija“, navela je NBS.

Komentari (0)

Vidi sve komentare