Delivery Hero postaje većinski vlasnik kompanije Glovo

Biznis 05. jul 202213:24 > 13:271 komentar
Izvor: Shutterstock

Kompanija Delivery Hero postaće većinski akcionar u Glovu, sa udelom od oko 94 odsto akcija, saopšteno je iz ove kompanije.

„Delivery Hero, vodeća svetska platforma za lokalnu dostavu, uspešno je preduzela sve završne radnje u transakciji vezano za GlovoApp23, S.A.“, navodi se u saopštenju.

Pročitajte još:

Kompanija će, kako se navodi, biti većinski akcionar u Glovu i imaće približno 94 odsto akcija na „nerazvodnjenoj“ osnovi u vodećoj višekategorijskoj platformi za dostavu. Akcionarski kapital kompanije Delivery Hero biće uvećan, a čeka se odobrenje za naknadno trgovanje akcijama.

„Ovo partnerstvo predstavlja savršen spoj i veoma nam je drago što Glovu možemo da poželimo dobrodošlicu u porodicu Delivery Hero. Već godinama se poznajemo, poštujemo i verujemo jedni drugima. Naši timovi dele istu viziju, a ipak možemo puno toga da naučimo jedni od drugih razmenjujući znanja i istražujući tehnološke, kao i operativne sinergije“, izjavio je Niklas Östberg, generalni direktor i suosnivač kompanije Delivery Hero, dodaje se u saopštenju.

Delivery Hero je, navodi se, vodeća svetska platforma za lokalnu dostavu koja posluje u više od 70 zemalja Azije, Evrope, Južne Amerike, Bliskog istoka i Afrike. Kompanija je osnovana kao uslužna dostava hrane 2011. godine, a danas upravlja sopstvenom platformom za dostavu na četiri kontinenta.

„Delivery Hero, čije je sedište u Berlinu, u Nemačkoj, upisan je na Frankfurtskoj berzi od 2017. godine, a sada je deo berzanskog indeksa MDAX“, navodi se u saopštenju.

Komentari

Vaš komentar