Delta holding: Sava centar ne menja ime, ono je samo po sebi brend

Biznis 28. apr 202117:305 komentara
sava centar
N1

Iako je Sekretarijat za informisanje Beograda najavio da će 29. sednica Skupštine grada biti održana u "Delta kongresnom centru", uz napomenu da se radi o "bivšem Sava centru", u Delta holdingu FoNetu su rekli da nisu i neće menjati "prepoznatljivo ime, koje je samo po sebi brend".

„Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević zakazao je za 29. april, u 10 časova, u ‘Delta’ kongresnom centru (bivši Sava centar), 29. sednicu Skupštine grada“, glasila je najava koju je redakcijama uputio gradski Sekretarijat za informisanje.

Povezane vesti:

Zato smo se za informaciju o promeni imena obratili kompaniji Delta holding, koja je početkom novembra prošle godine postala vlasnik „Sava centra“ za 17,54 miliona evra, uz obavezu da u rekonstrukciju i adaptaciju objekta uloži najmanje 50 miliona evra tokom pet godina.

„Sava centar je važan istorijski objekat, gotovo kultnog statusa, i ima prepoznatljivo ime koje je samo po sebi simbol i brend. S tim u vezi, posebno nam je zadovoljstvo što je taj objekat, simbol Beograda sa nadaleko poznatim imenom, deo našeg poslovnog sistema“, rečeno je FoNetu u Delta holdingu.

Vlada Srbije je, inače, 8. aprila ove godine odlučila da „Sava centar“ dobije status spomenika kulture.

Nakon kupovine „Sava centra“ kompanija Deta holding je najavila da će u rekonstrukciju objekta uložiti 60 miliona evra i da će u potpunosti sačuvati njegov arhitektonski izgled.

Komentari

Vaš komentar