Deo frilensera: Nastavićemo sa uličnim akcijama i pravnom borbom

Biznis 07. maj 202123:08 > 23:3124 komentara
N1

Deo frilensera koji su nezadovoljni usvojenim izmenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak građana, okupljeni u udruženje pod imenom Internet radnici Srbije (IRS) saopštili su da dogovor predstavnika Udruženja radnika na internetu (URI) sa Vladom za rešavanje problema oporezivanja tog sektora "nije legitiman". Navode da će nastaviti sa uličnim akcijama i pravnom borbom.

U saopštenju se navodi da „IRS, koji je osnovan 27. aprila, čine aktivisti koji su mesecima protestovali, kampovali i borili se za pravedno rešenje i otpis navodnih dugovanja svih internet radnika, kao i za definisanje prihvatljivog modela oporezivanja u budućnosti“.

IRS navodi da su predstavnici URI postigli dogovor s Vladom „koji predstavlja rešenje samo za jedan deo internet radnika i koji prospektivno ne rešava pravni status ove zajednice ljudi“.

„Ono što delegitimiše sporazum URI-ja i Vlade je deficit transparentnosti, odluka je doneta bez konsultacije sa članovima udruženja, i nedovoljna reprezentativnost članstva, odluka je doneta pred ne više od dvadesetak od ukupno 2.200 članova koliko je u tom trenutku brojalo udruženje“, navodi se u saopštenju.

IRS navodi da će „nastaviti pravnu i medijsku borbu i ulične akcije“, sa ciljem da „svoju borbu intenziviraju kao saradnju sa svim onim građanskim pokretima i inicijativama koje gravitiraju oko sličnih vrednosti i ciljeva“.

Komentari

Vaš komentar