Dević: Završno ročište za ATP Vojvodinu zakazano pre odluke po žalbi

Biznis 03. avg 202211:462 komentara
Google street view

Bivši vlasnik ATP "Vojvodine" Ilija Dević saopštio je da je za danas zakazano završno ročište za stečaj tog preduzeća, iako tek treba da se objavi odluka Privrednog apelacionog suda kome se žalio na rešenje stečajnog sudije da se izbrišu hipoteke na prodatu imovine tog preduzeća i vlasnišvo novih kupaca upiše u katastar.

„Na portalu Privrednog apelacionog suda juče je objavljeno da je rešena moja žalba, na rešenje stečajnog sudije Vladislava Kurteka da se izbrišu hipoteke i imovina novih vlasnika upiše u katastar, ali nije navedeno u čiju korist, što je neuobičajeno. To znači da je sud verovatno uvažio Kurtekov nalog i odbacio moju žalbu“, naveo je Dević.

Pročitajte još:

Stečajni sudija Vladislav Kurtek tri puta je, prema njegovim rečima, donosio rešenje kojim je konstatujući prodaju glavne imovine ATP „Vojvodine“ nalagao da se kupci upišu u katastar kao vlasnici, a da se postojeće hipoteke koje su stavile Poreska uprava i banke izbrišu.

Dva puta je, kako je rekao Dević, Privredni apelacioni sud usvojio njegovu žalbu, uz pouku sudiji da prema zakonu po kome se vodi taj stečaj, Kurtek nije nadležan da izda takav nalog i po tome ne može da postupa katastar.

Dević je rekao da činjenica da je stečajni sudija Vladislav Kurtek unapred zakazao završno ročište za danas kada će se objaviti rešenje po žalbi ukazuje na to da je znao kakav će biti ishod žalbe koju je razmatrao novoimenovani sudija Privrednog apelacionog suda Nikola Ivčevski.

Preduzeće ATP „Vojvodina“ privatizovano je 2004, kupio ga je Ilija Dević i u izgradnju nove autobuske stanice sa pratećim servisom uložio oko 30 miliona evra. Dević je 2006. potpisao ugovor sa predstavnicima Grada Novog Sada da se autobuska stanica u Novom Sadu izmesti na tu, novoizgrađenu, lokaciju, ali gradsko rukovodstvo nije ispunilo tu obavezu i preduzeće je otišlo u stečaj.

U martu prošle godine imovina tog preduzeća prodata je za oko 3,6 miliona evra dvema domaćim firmama koje ne mogu da je uknjiže zbog hipoteka banaka i Poreske uprave Srbije.

Komentari

Vaš komentar