Direktor Fabrike vode u Zrenjaninu odbacio izveštaj komisije kao netačan

Biznis 26. jan 202110:279 komentara
N1

Direktor Fabrike vode u Zrenjaninu Bojan Dimkić kazao je da nisu tačni navodi komisije "Vodovoda i kanalizacije" o tome da ta fabrika ne ispunjava nijedan uslov definisan javnom nabavkom, i da je o tom izveštaju obavešten iz medija.

„Koliko sam shvatio iz medija, navodno su zaposleni u JKP ‘Vodovod i kanalizacija’ sačinili izveštaj koji je vezan za tehničko rešenje iz javne nabavke, medjutim, naš partner u ovom poslu ‘Vodovod’ nije poslao na našu adresu nikakav izveštaj i veoma sam iznenadjen takvim potezom budući da smo do sada zajedničkim naporima išli korak po korak ka rešavanju problema“, rekao je Dimkić agenciji Beta.

Kazao je i da su od „Vodovoda“ zatražili da im dostavi izveštaj komisije i da će posle uvida zajedno sa svojim timom izaći u javnost sa ocenom i činjenicama koje će, siguran je, pokazati da Fabrika vode zadovoljava mnogo više od onoga što se moglo čuti u medijima prethodnih dana.

„Smatramo da se trenutna situacija preuveličava zarad medijske atrakcije, što ne koristi ni ‘Vodovodu’ ni nama, a ni gradjanima koji su se u proteklih nekoliko meseci već navikli da im se isporučuje voda za piće koja odgovara svim propisanim standardima“, rekao je Dimkić.

On je ukazao da se u fabrici radi na završnoj fazi otklanjanja posledica havarije i da su o tome obavešteni i „Vodovod i kanalizacija“ i Grad Zrenjanin, kao i da će ponovno puštanje u rad postrojenja zavisiti od treće strane – državnih organa i institucija koje su nadležne da procene bezbednost rada postrojenja.

Stručna komisija koju je oformilo zrenjaninsko preduzeće „Vodovod i kanalizacija“, navela je u izveštaju o radu fabrike vode u tom gradu, da od 34 razmatrana tehnička uslova nije ispunila nijedan, a o tome je iz „Vodovoda“ medijima poslato saopštenje.

Tada je najavljeno da će vd direktora tog preduzeća nakon upoznavanja Nadzornog odbora i osnivača – Grad Zrenjanin sa izveštajem stručne komisije doneti odluku u skladu sa ugovorom i važećim zakonskim propisima.

Voda iz gradskog vodovoda u Zrenjaninu zabranjena je za piće 17 godina zbog nedozvoljene količine arsena u njoj, a novo postrojenje – Fabrika vode prestalo je da radi sredinom decembra zbog eksplozije.

Komentari

Vaš komentar