Dizel za poljoprivrednike 179 dinara – NIS mora da prodaje, druge pumpe ako žele

Biznis 10. mar 202217:05 > 19:19 20 komentara
Gorivo, benzin, nafta, poljoprivreda,
Shutterstock

Uredbom o ograničenju visine cene derivata nafte Vlada Srbije propisala je uslov i način prodaje naftnih derivata registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima. Ova uredba, kojom je propisano da maksimalna cena evro dizela za poljoprivrednike može da bude 179 dinara, u primeni je od 11. marta do 11. aprila. 

Pročitajte još:

„Naftna industrija Srbije će na svojim stanicama za snabdevanje prevoznih sredstava, uz upotrebu kartica izdatih registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima, staviti u promet derivat evro dizel po maksimalnoj maloprodajnoj ceni od 179 dinara po litru, isključivo utakanjem u pogonske rezervoare poljoprivrednih mašina“, stoji u Uredbi o ograničenju visine cena derivata nafte koju je danas usvojila Vlada Srbije.

I druge pumpe mogu da prodaju dizel poljoprivrednicima – ali isključivo po ceni koja iznosi najviše 179 dinara.

„I ostali privredni subjekti koji obavljaju delatnost trgovine motornim i drugim gorivima na stanicama za snabdevanje prevoznih sredstava mogu, uz upotrebu kartica izdatih registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima, staviti u promet derivat evro dizel po maksimalnoj maloprodajnoj ceni od 179 dinara po litru, isključivo utakanjem u pogonske rezervoare poljoprivrednih mašina“, precizira se u uredbi.

Komentari (20)

Vidi sve komentare