Dogovoreno osnivanje Radne grupe za investicionu saradnju Srbije i Kine

Biznis 05. feb 202114:014 komentara
TANJUG/ZORAN ZESTIC

Ministar finansija Srbije Siniša Mali potpisao je memorandum, kojim se predviđa osnivanje Radne grupe za investicionu saradnju u okviru Mešovite međuvladine komisije Srbije i Kine.

Memorandum o razumevanju između Ministarstva finansija Srbije i Ministarstva trgovine Kine o obrazovanju radne grupe za investicionu saradnju doprineće unapređenju bilateralnih ekonomskih i trgovinskih odnosa dve zemlje, jačanju investicione saradnje u različitim oblastima i poboljšanju mehanizama investicione saradnje u okviru Mešovite međuvladine komisije za trgovinu i ekonomsku saradnju Srbije i Kine, navodi se u saopštenju.

Fokus Radne grupe biće na investicionoj saradnji, saradnji u oblasti infrastrukture, olakšavanju ulaganja, regionalnoj investicionoj saradnji i promociji ulaganja u oblast industrije.

U saopštenju se navodi da će jedan od zadataka radne grupe biti formiranje preliminarne liste svih zajedničkih projekata, bilateralno ili kroz različite mehanizme radi izrade srednjoročnog plana saradnje do 2025. godine, a radi unapređenja saradnje i efikasnije realizacije zajedničkih projekata.

To je, kako se dodaje, zajednička inicijativa ambasadorke Kine u Srbiji Čen Bo i ministra finansija Siniše Malog, koji je u novembru 2020. godine imenovan za predsednika srpskog dela Mešovite međuvladine komisije.

Komentari

Vaš komentar