Dojče banka: Od kraja 2018. banka na Mauricijusu ne vodi račune klijenata

Biznis 18. mar 202115:58 > 16:3257 komentara
deutsche bank, dojče banka, banka
Izvor: AFP/Armando BABANI

Krajem 2018. godine Dojče banka je vratila svoju licencu za rad na Mauricijusu i od tada ne vodi nijedan račun za klijente u ovoj zemlji, potvrdila je za N1 Dojče banka u Frankfurtu.

Prema odgovorima koji su redakciji N1 dostavljeni iz sedišta Dojče banke u Frankfurtu, u decembru 2020. godine nije moglo da bude transakcija po računima klijenata u njenoj banci na Mauricijusu.

„Iz pravnih razloga Dojče banka ne može da komentariše nijedan potencijalni ili postojeći odnos sa klijentom. Na kraju 2018. godine Dojče banka je vratila svoju dozvolu za rad na Mauricijusu i od tada se u toj zemlji ne vodi nijedan račun za klijente“, rekao je za N1 portparol Dojče banke.

Podsetimo, Večernje novosti juče su objavile dokumentaciju na osnovu koje se tvrdi da predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas, na računu Dojče banke na Mauricijusu ima 5,7 milona evra. Izvod je, prema navodima iz priloženih dokumenata, datiran na 12. decembar 2020. godine.

Đilas je na današnjoj konferenciji za novinare najavio podnošenje krivičnih prijava zbog, kako je istakao – falsifikovanja dokumenata sa ciljem da se obmane javnost.

Komentari

Vaš komentar