Došli da vide plan za metro, dočekali ih majstori koji kreče

Biznis 24. avg 202111:14 > 11:5418 komentara

Ako ste danas hteli da pogledate kuda će ići linije budućeg beogradskog metroa i da na licu mesta dobijete pojašnjenja upućenih - prevarili ste se. Doduše, u podne će se možda neko i obratiti zainteresovanim građanima koji su došli u Gradsku upravu Beograda na javni uvid u plan generalne regulacije šinskih sistema u glavnom gradu, ali teško da će jasno videti kuda idu linije, jer su planovi prekriveni - folijama za krečenje.

Pročitajte još:

„Došli smo jutros u Gradsku upravu u Ulici 27. marta da vidimo nacrt plana za metro. Dočekali su nas majstori koji kreče. Plan za metro prekriven je folijom, a stari planovi za druge projekte koji su bili ranije na uvidu razbacani okolo“, kaže za portal N1 Miloš Vučković, aktivista udruženja „Po meri metro“.

On ističe da je nacrt plana dostupan onlajn, ali da građani koji žele uživo da pogledaju plan i razgovaraju sa urbanistom o predloženim rešenjima to, bar prema najavama,  mogu da učine od podneva.

Dok u gradskoj upravi ističu da je ovaj plan generalne regulacije šinskog sistema kruna višegodišnjeg rada i potvrda da se, kako poručuje zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, Beograd zvanično opredelio da šinski sistem postane osnovni podsistem javnog prevoza, u udruženju „Po meri metro“ ukazuju da nema sumnje po čijoj se meri taj metro gradi, pošto je u potpunosti podređen Beogradu na vodi. 

Građani primedbe na predložena rešenja u pisanom obliku, mogu da dostave Sekretarijatu za urbanizam i građevinske poslove, preko pisarnice u Ulici kraljice Marije broj 1, zaključno sa 24. septembrom 2021. godine.

Uvid u plan generalne regulacije šinskih sistema u Beogradu traje mesec dana. Koliko će trajati krečenje – nepoznanica je.

Komentari

Vaš komentar