Pozlilo radniku na protestu kod Linglonga, stigao i predsednik opštine Svilajnac

Biznis 25. avg 202219:1810 komentara

Oko 200 radnika firme Alfa tehniks iz Svilajnca, treći dan blokira ulaze na gradilište buduće fabrike Linglong u Zrenjaninu. Najavljuju da će tu ostati dok im kineski partner ne isplati celokupan dug u visini od, kako tvrde, oko 5,5 miliona evra. Zbog jakog sunca, jednom radniku ispred fabrike je pozlilo, a dramatične scene zabeležila je naša kamera.

Dramatične scene ispred gradilišta Linglonga. Na jakom suncu, nešto posle 11 sati, čovek koji treći dan protestuje ispred buduće kineske gumare, pao je na zemlju.

Zbog čega? I da li će preživeti? Panika, strah i neverica na licima više od 100 njegovih kolega. U pomoć je pritrčala i policija i privatno obezbeđenje.

POVEZANE VESTI:

Deset minuta do dolaska hitne pomoći proticalo je isuviše sporo. Kola hitne pomoći, olakšanje uskoro i objašnjenje – epinapad, izazvan sunčanicom.

Direktor firme među prvima je kolegi pritrčao u pomoć. Prelomi kostiju na prstima obe ruke, jer je kolegi šakama držao vilicu. Policajac koji mu je pritrčao u pomoć rekao nam je posle da je od siline ugriza čovek mogao da ostane bez prstiju.

A samo pola sata ranije ništa nije moglo da nasluti horor scene koje su usledile – u industrijsku zonu stigao je i jedan lokalni funkcioner. Ali ne iz Zrenjanina.

„Nije baš neka prilika za gostovanje, ja sam imao tu sreću da budem na otvaranju Alfa tehniksa, a ovaj smatram da nije samo lepo kad je lepo, moramo da budemo tu i kad je teško“, poručio je predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović.

Teško je spavati u automobilima i dežurati danima na kiši i na suncu. Radnici Alfa tehniksa odlučili su da ispred buduće gumare ostanu i dalje. I posle nemilog događaja, kada im je Dragoljub Radulović, direktor na prvoj liniji protesta, ponudio da se vrate kućama.

Komentari

Vaš komentar