EPS oglasio prodaju atraktivnog zemljišta tik uz nedavno prodatu zgradu Rada na Novom Beogradu

Ekonomija 12. feb 202412:05 1 komentar
Nova.rs/Filip Krainčanić

Elektroprivreda Srbije (EPS) i Elektrodistribucija Srbije (EDS) oglasile su prodaju građevinskog zemljišta na atraktivnoj lokaciji u Bloku 20 na Novom Beogradu.

Nedugo pošto je prodata godinama zapuštena, nedovršena zgrada Rada, u njenom komšiluku u Bloku 20, EPS i EDS oglasili su prodaju građevinskog zemljišta na nekoliko katastarskih parcela oivičenih ulicama Vladimira Popovića i Milentija Popovića i Zemunskim putem, kao i nekoliko objekata na tim parcelama i to putem prikupljanja pismenih ponuda za otuđenje nepokretnosti u zajedničkoj svojini, prenosi eKapija.

Reč je konkretno o parcelama čije su površine 5.424, 5.016, 1.741 i 428 metara kvadratnih. Na prodaju su i objekti u izgradnji na predmentnim parcelama – energetsko-poslovni objekat A i B, objekat garaže C, objekat skloništa D i objekat E (koji čine kolsko-pešačka saobraćajnica, parking mesta, slobodne i zajedničke površine).

„Iz prodaje se izuzima elektroenergetski deo objekta A, trafostanica 110/10 KV, koja se nalazi u centralnom delu objekta i zauzima etažu podruma, prizemlja i mezanina, sa površinom od 2.601,43 m2, sa pripadajućim ventilacionim kanalima koji se prostiru do krova. Elektrodistribucija Srbije doo Beograd ostaje isključivi investitor na TS“, ističe se u oglasu u kome se naglašava da se nepokretnosti prodaju u viđenom stanju.

Početna cena po kojoj se prodaje ova imovina je 48.536.127 evra, a kriterijum za izbor najpovoljnijeg ponuđača biće najviša ponuđena cena koja mora biti jednaka sa početnom ili veća od nje.

Rok za podnošenje ponuda je 12. mart.

„Deltin grad“

N1

Podsetimo, novi vlasnik nedovršene poslovne zgrade Rada, koja se nalazi tik uz zemljište koja se sada nudi na prodaju, je kompanija Delta Real Estate koja je na javnom nadmetanju kupila beogradsko građevinsko preduzeće Rad u stečaju.

Podsetimo, Delta u vlasništvu ima brojne objekte u tom delu Novog Beograda: Sava centar, hotel Kraun plaza, Geneks apartmane, a nedavno su iz kompanije Miroslava Miškovića najavili i izgradnju „Delta distritka“ u Ulici Milentija Popovića, u okviru kog će, do Ekspa 2027, biti izgrađen i novi hotel iz lanca „Interkontinental“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare