Er Srbija obnavlja regionalnu flotu

Biznis 26. jan 202215:57 > 16:11 7 komentara
Er Srbija

Kompanija Er Srbija je saopštila da počinje veliko podmlađivanje svoje regionalne flote, koje će biti finalizovano do kraja godine.

Novi turbo-elisni avion tipa ATR 72-600, oznake YU-ALY, koji će Er Srbija koristiti na regionalnim letovima, planirano je da sutra stigne u Beograd iz Tuluza.

„Obnavljanje flote je jedna od najznačajnijih strateških odluka i Er Srbija želi da iskoristi trenutne povoljne tržišne uslove u pogledu dostupnosti aviona. Počinjemo sa našom turbo-elisnom flotom i tokom predstojećeg perioda zamenićemo sve avione ATR 72-200, od kojih trenutno imamo tri u floti, kao i dva ATR 72-500, najsavremenijim ATR 72-600“, rekao je generalni direktor Er Srbije Jirži Marek.

On je dodao da će novi avioni značajno unaprediti operativnu efikasnost Er Srbije, kao i usluge koje pruža putnicima.

Er Srbija

„Naš cilj je da nastavimo da se razvijamo kao regionalni lider, a modernizovana flota turbo-elisnih aviona je suštinski korak na tom putu“, kazao je Marek.

Er Srbija će novim avionima tipa ATR 72-600 obavljati letove na redovnim linijama iz Beograda za Banjaluku, Beč, Bukurešt, Ljubljanu, Podgoricu, Prag, Sarajevo, Skoplje, Sofiju, Solun, Tivat, Tiranu i Zagreb, kao i na sezonskim linijama do Dubrovnika, Pule, Splita i Zadra.

Letovi novim avionima će biti i na redovnoj liniji iz Niša do Ljubljane i sezonskoj do Atine, kao i na redovnoj liniji iz Kraljeva do Istanbula i sezonskim do Tivta i Soluna.