Er Srbija počinje da leti za Porto u Portugaliji: Promotivna cena karata

Ekonomija 28. sep 202310:48 4 komentara
Shutterstock/ESB Professional

Er Srbija saopštila je da će od 10. novembra uspostaviti direktne letove između Beograda i Porta i tako u svoju mrežu destinacija uvrstiti drugi grad po veličini u Portugaliji.

Letove između Beograda i Porta, srpska nacionalna avio-kompanija obavljaće dva puta nedeljno, ponedeljkom i petkom, avionima tipa erbas A319 i A320. Karte je moguće kupiti već sada. Do 10. oktobra važiće promotivna cena od 59 evra po smeru, za period putovanja od 10. novembra 2023. godine do 29. marta 2024. godine.

„Naša mreža destinacija tokom ove godine proširena je sa više od 20 novih gradova među kojima je i Lisabon. Letovi između Beograda i glavnog grada Portugalije od samog početka izuzetno su traženi, o čemu svedoči i kontinuirano visoka popunjenost putničke kabine. Međutim, u najzapadnijoj zemlji kontinentalne Evrope ima i drugih očaravajućih gradova koji neprekidno privlače posetioce, a jedan od njih je i Porto. Do tog grada, bilo da putujete turistički ili poslovno, od 10. novembra možete stići direktnom avio-linijom Er Srbije,“ rekao je Boško Rupić, direktor za komercijalu i strategiju Er Srbije, navodi se u saopštenju.

Porto je istorijski centar na severu Portugala. Iako ima dugu i bogatu tradiciju i istoriju, ujedno je mlad i energičan grad. Poznat je okrug Ribeira sa živopisnim kućama i uskim kaldrmisanim ulicama. Kroz gradski centar protiče reka Douro sa šest veličanstvenih mostova. Na ušću reke nalazi se Foz, okrug sa prelepim plažama.

Er Srbija

Pokretanjem letova na ovoj ruti, Er Srbija će, preko Beograda, omogućiti dobre konekcije između Porta i drugih gradova u svojoj mreži, kao što su Atina, Budimpešta, Kopenhagen, Ankara, Istanbul, Larnaka, Ljubljana, Oslo, Bukurešt, Prag, Solun, Skoplje, Sofija, Podgorica, Beč, Zagreb i drugi, navodi se u saopštenju.