Er Srbija pokrenula novu aplikaciju, olakšana kupovina karata

Biznis 31. jan 202211:29
air serbia aplikacija
Promo

Domaća aviokompanija Er Srbija (Air Serbia) saopštila je da je u cilju unapređenja usluga pokrenula novu verziju mobilne aplikacije za kupovinu aviokarata, koja je dostupna za preuzimanje putem Gugl plej stora za Android telefone i Ep stora za korisnike Epl uređaja.

„Dosadašnji korisnici ne moraju da preuzimaju novu aplikaciiju, već je dovoljno da ažuriraju prethodnu verziju“, navedeno je u saopštenju.

Nove mogućnosti aplikacije značajno će olakšati proces kupovine aviokarata i dodatnih usluga jer će korisnicima na raspolaganju biti mogućnost lakšeg pronalaska nižih cena, brži proces kupovine, vidljivost korpe za kupovinu i opcija deljenja dokumenata.

Nova aplikacija će biti lakša za rukovanje, zahvaljujući histogramu koji pojednostavljuje pretragu za niskim cenama, opciji skeniranja pasoša za lakše učitavanje putnih dokumenata i potpuno prilagođenoj mapi sedenja za bolji pregled mogućnosti izbora sedišta.

„Nova unapređenja aplikacije predstavljaju važan razvojni korak u digitalizaciji našeg poslovanja, imajući u vidu da više od 60 odsto korisnika pristupa veb-sajtu Er Srbije sa mobilnih uređaja. Želimo da podstaknemo naše putnike da isprobaju novu aplikaciju i podele sa nama svoje utiske o stavkama koje im se učine važnim. Naš tim će im odgovoriti u najkraćem mogućem roku“, rekao je viši menadžer za e-Commerce u Er Srbiji Srđan Prokić.

Na osnovu sprovedenih testiranja, utvrđeno je, kako je navedeno, da približno vreme potrebno za rezervaciju karte, korisniku koji nikada ranije nije koristio mobilnu aplikaciju, iznosi manje od šest minuta.

Konstantna unapređenja veb-sajta i mobilne aplikacije nacionalne aviokompanije dovela su do značajnog porasta prodaje putem digitalnih kanala, koja je tokom prvih šest meseci 2021. godine činila 44 odsto udela u ukupnoj prodaji aviokarata.

Komentari

Vaš komentar