Er Srbija ponovo leti za Kairo

Biznis 31. jan 202311:211 komentar
er srbija air serbia avion aerodrom nikola tesla
N1

Er Srbija saopštila je da od 15. maja 2023. godine uspostavlja direktne letove između Beograda i Kaira. Do glavnog grada Egipta, srpska nacionalna avio-kompanija će leteti tri puta nedeljno, svakog ponedeljka, srede i petka, dok će se letovi iz Kaira do srpske prestonice realizovati utorkom, četvrtkom i subotom.

Na ovoj ruti, kako je saopšteno, leteće avioni tipa erbas A319. Iz Er Srbije navode i da su avio-karte već u prodaji, po ceni počev od 183 evra po smeru u ekonomskoj klasi, sa uključenim svim pripadajućim taksama.

„Kultura i istorija Egipta privlače veliku pažnju turista širom sveta, a specifična klima učinila je zemlju faraona atraktivnom tokom čitave godine. Prateći potrebe putnika u Srbiji, ali i u širem regionu Balkana, odlučili smo da uvedemo redovnu direktnu liniju između Beograda i Kaira. Letove do glavnog grada Egipta naša kompanija je obavljala od leta 2019. godine i drago nam je što ćemo sada biti u prilici da ponovo spojimo dve prijateljske zemlje,“ izjavio je Boško Rupić, direktor komercijale i strategije Er Srbije.

Uvođenjem direktnih letova između Beograda i Kaira, putnicima koji lete iz tog grada preko Beograda dostupne su, kako se ističe, dobre avio-veze do Amsterdama, Berlina, Barija, Pariza, Diseldorfa, Rima, Londona, Ljubljane, Madrida, Milana, Praga, Tivta, Beča, Ciriha, Zagreba i mnogih drugih destinacija u mreži Er Srbije.

Smešten pored Nila, glavni grad Egipta nikada ne spava. U toj dinamičnoj metropoli prožimaju se različite religije i kulture o čemu svedoče neke od najpoznatijih znamenitosti Kaira, poput ulice Al-Muiz, džamije Amr Ibn Al As, koptske Viseće crkve i manastira Svetog Simeona, podseća se u saopštenju Er Srbije.

Neizostavni deo boravka u gradu na Nilu jeste poseta Gizi, obilazak piramida i Egipatskog muzeja, kao i gradskih četvrti Zamalek i Maadi. Ljubitelji muzike zasigurno će uživati u Kairskoj operi, a gastronomi u brojnim restoranima lokalne i internacionalne kuhinje.

Komentari

Vaš komentar