Er Srbija: U Beograd stigao osmi avion „ATR“, star devet godina

Ekonomija 17. apr 202419:41 22 komentara
Er Srbija

Aviokompanija "Er Srbija" (Air Serbia) saopštila je danas da je u Beograd stigao osmi avion "ATR 72-600", koji bi posle obaveznih procedura trebalo da uđe u saobraćaj te kompanije u narednim danima.

„Nova letelica ima devet godina i nosi registarsku oznaku YU-ASF. U boje i oznake srpske nacionalne avio-kompanije avion je ofarban u Tuluzu, a od 10. marta bio je u proceduri primopredaje i tehničkih kontrola u Francuskoj“, navodi se u saopštenju kompanije Er Srbija.

Izvršni direktor za saobraćaj „Er Srbije“ Milan Malović kazao je da dolazak tog aviona predstavlja „korak dalje u kontinuiranom radu za unapređenje regionalne flote i mreže destinacija“.

„Ulaskom tog aviona u saobraćaj doprinećemo još boljoj povezanosti zemalja u regionu Zapadnog Balkana, a putnicima dati više mogućnosti za brza i udobna putovanja“, naveo je Malović.

Prvi avion Er Srbije tipa „ATR 72-600“, sleteo je na beogradski aerodrom 27. januara 2022. godine, a poslednji se regionalnoj floti pridružio 8. septembra 2023. godine, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, svih osam ATR letelica koje su do sada stigle u flotu Er Srbije imaju konfiguraciju od 70 do 72 sedišta , a najveća brzina koju mogu dostići tokom krstarenja iznosi oko 500 kilometara na sat, dok je maksimalni dolet sa punim kapacitetom oko 1.500 kilometara.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare