Prodata Fabrika vode Zrenjanin: Kupac Pannonian water, u vlasništvu firme iz UAE

Ekonomija 19. jan 202214:25 > 15:13 56 komentara
N1

Zrenjaninska fabrika vode prodata je za 417 miliona dinara, potvrdio je za vojvođanski portal Voice sudski izvršitelj Dragan Nikolić. Kupac je beogradsko preduzeće Pannonian water DOO, u vlasništvu firme iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

„Fabrika je prodata na osnovu založne izjave. Prvenstvo namirenja ima izvršni poverilac (Erste banka)“, rekao je Nikolić za Voice.

Nekoliko radnika je tužilo fabriku tražeći zaostale plate.

„Predmeti u postupcima koji se vode u korist radnika mogu se naplatiti od preostale imovine Fabrike vode. S obzirom na to da postoji više postupaka, celokupna preostala imovina je popisana i predmet je prodaje“, objasnio je Nikolić.

Ko je kupac

Prema podacima Agencije za privredne registre, firma Pannonian water DOO je osnovana 3. novembra 2021. godine za 100 dinara.

Vlasnik je preduzeće Emserb Water FZE iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Kompanija ima četiri zakonska zastupnika (direktora), među kojima je jedini bez ograničenja Rami Gandur, državljanin Velike Britanije. Ostali su Sačin Kodolikar, državljanin Indije, Valid Madvar, državljanin Kanade i srpski državljanin Branislav Zec.

Isto vlasništvo i rukovodstvo je u još jednom ovdašnjem preduzeću – Begej Water doo. I sedište je na istoj beogradskoj adresi.

Begej Water, inače, posluje u okviru kompanija Metito iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, što se navodi i na njenom zvaničnom sajtu.

Podsetimo, N1 je već pisao o potpisivanju ugovora za izgradnju i upravljanje prečistačem za otpadne vode između Grada Zrenjanina i kompanije Metito iz UAE.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare