Fijat poziva radnike na razgovor, strah od otkaza

Biznis 11. maj 202219:303 komentara
N1

Na stotine radnika obratilo se Samostalnom sindikatu fabrike "Fijat Krajsler automobili Srbija" sa pitanjem zbog čega ih iz ove kompanije obaveštavaju da sutra u različitim terminima dođu u fabriku, rekao je predsednik sindikata Saša Đorđević.

Đorđević je agenciji Beta rekao da u sindikatu nemaju informacije o tome koji je povod za ovakve pozive radnicima da se jave u fabriku. On je istakao da su radnici uplašeni i da pitaju da li će dobiti otkaze.

„Kada se radnici na ovakav način pozivaju svakako nije da bi dobili novogodišnji poklon“, rekao je Đorđević.

On je naveo da će sutra znati „šta je težište cele priče“ pošto će tročlana delegacija sindikata u 7 sati imati sastanak sa direktorom Nikolom Jerotijevićem.

Kako je ranije rečeno agenciji Beta u Samostalnom sindikatu setrinske kompanije „Fijat Plastik“, pretpostavljaju da će Fijatovim radnicima u Kragujevcu biti ponuđen dobrovoljni odlazak iz fabrike uz novčanu naknadu i odlazak na rad u fabrike automobila u Poljskoj i Italiji.

To je, kako smatraju, plan za tranzicioni period dok ne počnu pripreme za početak proizvodnje električnog vozila.

Od početka ove godine, Fijatovi proizvodni radnici imaju tek po nekoliko radnih dana mesečno i većinom vreme provode na plaćenom odsustvu.

Kako je ranije rečeno, proizvodni radnici će tokom ove sedmice, pošto obave posao oko kompletiranja vozila, odnosno tzv. čišćenja traka, ponovo otići na plaćeno odsustvo do 20. maja.

Komentari

Vaš komentar