Francuz Bernar Arno kratko bio prvi na Forbsovoj listi najbogatijih ljudi

Biznis 07. dec 202220:396 komentara
Izvor: JOEL SAGET / AFP

Francuz Bernar Arno, generalni direktor luksuzne grupe LVMH i njegova porodica kratko su bili na vrhu Forbsove liste najbogatijih ljudi na svetu sa 185,1 milijardu dolara, čime su potisnuli lona Maska, vlasinka Tesle, Spejseksa i Tvitera.

Sedamdesettrogodišnji francuski biznismen i njegova porodica preuzeli su kratko vodjstvo na listi u realnom vremenu koja se objavljuje onlajn zbog smanjenja bogatstva Ilona Maska, kao posledica velikog pada vrednosti akcija Tesle na berzi u Njujorku danas.

Medjutim oko 17.30 GMT, Ilon Mask, sa bogatstvom od 184,9 milijardi dolara ponovo je izbio na prvo mesto ispred Bernara Arnoa (184,7 milijardi dolara).

Indijski biznismen Gutam Adani koji je na čelu konglomerata je treći na spisku sa 134,8 milijardi dolara, a Džef Bezos, osnivač Amazona je sa 111,3 milijarde dolara na četvrtom mestu.

Bernar Arno je već bio na vrhu te liste nekoliko sati u maju 2021. godine.

Arnoovo bogatstvo je poraslo u poslednje vreme posle povoljnih rezultata grupe LVMH, vodeće svetske luksuzne grupe, čija je neto dobit dostigla 12 milijardi evra u 2021. godini.

Ilon Mask čije bogatstvo zavisi od razvoja cena akcija Tesle nedavno je bio u centru brojnih polemika od kada je kupio društvenu mrežu Tviter.

Komentari

Vaš komentar