Grad Beograd dobio dve ponude za novi sistem naplate karata u javnom prevozu

Biznis 25. feb 202115:4713 komentara
Izvor: N1/arhiva

Za sistem naplate karata u gradskom prevozu u Beogradu zainteresovana su dva investitora. Jedan je konzorcijum srpske i hrvatske firme, a drugi konzorcijum srpske i dve kompanije iz Turske.

Gradska uprava danas je saopštila da su stigle dve ponude za javnu nabavku za izbor partnera za eksploataciju i održavanje sistema za naplatu karata i upravljanje vozilima u gradskom prevozu u Beogradu.

Jedan ponuđač, kako ističe gradski sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević, traži da za svoje usluge dobija 7,79 odsto, a drugi 7,88 procenata od naplate.

„Oba procenta su bitno niža od 8,53 odsto, koliko sada dobija partner grada“, naglasio je Vasiljević.

Ponude su dali konzorcijum kompanija Bus Logic Požarevac i Penta iz Pule u Hrvatskoj, i konzorcijum Kentkart Southeast Europe Beograd, Kentkart Ege Elektronik Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi i Kent Kart Anadolu Elektronik Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi iz Istanbula u Turskoj, navodi se u saopštenju.

Naručilac će, kako je istakao gradski sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević, u zakonskom roku pregledati pristiglu dokumentaciju, nakon čega će biti doneta konačna ocena o izboru najpovoljnije ponude, odnosno ponuđača .

Kako je dodao, Grad Beograd će u zakonskom roku objaviti da li su pristigle ponude ispravne i da li će nakon sprovedenog postupka javne nabavke biti izabran partner Grada  za eksploataciju i održavanje sistema za naplatu karata i upravljanje vozilima u javnom linijskom prevozu putnika u Beogradu.

On je dodao i da su u Sekretarijatu za javni prevoz očekivali da će se prijaviti još ponuđača, posebno jer je u prethodnih nekoliko meseci bilo interesovanja velikih kompanija iz Francuske, Azerbejdžana i Japana, ali da njihove ponude ipak nisu stigle.

Javna nabavka za izbor partnera za eksploataciju i održavanje sistema za naplatu karata i upravljanje vozilima u javnom linijskom prevozu putnika u Beogradu raspisana je krajem 2020. godine, a rok za prijavu istekao je danas. Nabavka se sprovodi po modelu javno-privatnog partnerstva na period od 13 godina.

Trenutno se sistemom naplate karata u gradskom javnom prevozu u Beogradu bavi kompanija „Apex Solution Technology“, koja je uspostavila sistem BusPlus.

Komentari

Vaš komentar