Grad Niš smanjuje zakup ugostiteljima za 30 odsto

Biznis 02. jun 202111:10
Izvor: N1/ Ilustracija

Veće grada Niša odlučilo je da ugostiteljima i turističkim agencijama zakup gradskog prostora umanji za 30 odsto u periodu od juna do novembra.

Povezane vesti:

Vršiteljka dužnosti načelnice gradske Uprave za komunalne delatnosti Snežana Jovanović kazala je danas da će zakup biti umanjen jer Niš želi da pomogne u otklanjanju negativnih efekata pandemije koronavirusa, koji su se posebno negativno odrazili na ovu kategoriju privrednika.

„Ugostiteljima je od januara do aprila zakupnina bila umanjena za 50 odsto, a sada će umanjenje biti 30 odsto, jer je krug zakupaca proširen turističkim agencijama“, objasnila je Jovanović.

Veće grada Niša danas je usvojilo i zaključak kojim se javno komunalnim preduzećima „Objedinjena naplata“ i „Mediana“ preporučuje da svim ugostiteljima i hotelijerima omoguće plaćanje u 12 fiksnih rata zaostalih dugova za komunalne usluge, odnosno za odvoz smeća, dimničarske usluge, čišćenje i odlaganje otpada.

Jovanović je rekla da je to još jedna mera kojom grad želi da pomogne privrednicima u smanjenju negativnih efekata pandemije.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar