Grčić i dalje na čelu EPS-a, zapošljava kadrove SNS-a

Ekonomija 05. jan 202214:25 > 14:48 52 komentara
Milorad Grčić
Tanjug/Miloš Milivojević

Odlazeći direktor EPS-a Milorad Grčić je prema saznanjima N1, u poslednjim danima prošle godine, tačnije 30. decembra, pokušao da iz preduzeća privredno društvo Pro Tent d. o. o. zaposli oko 100 radnika u pogon Tent B, ogranak termoelektrane “Nikola Tesla”, od kojih je i zaposlena polovina radnika. Zaposleni su kadrovi sa “liste SNS”, odnosno oni bliski vladajućoj stranci, dok je druga polovina za sada ostala bez takvog angažmana, navode naši izvori.

Milorad Grčić i dalje je formalno na mestu v.d. direktora EPS-a iako je sve operativne poslove u ovom trenutku preuzeo aktuelni izvršni direktor za proizvodnju energije Miroslav Tomašević, saznaje N1 iz nekoliko izvora u tom javnom preduzeću. Tomašević se i u medijima pominje kao sledeći direktor EPS-a.

Povezane vesti:

N1 saznaje da se, i pored svih obećanja i uveravanja nadležnih, da će rad u blokovima B1 i B2 u TENT-u biti normalizovan, to nije desilo i gotovo deset dana kasnije.

Blok B1 u kom je 26. decembra izbio požar na gorioniku mazutnog sistema, i dalje nije u pogonu iako je i iz EPS-a, i iz Ministarstva energetike uveravano da će kvar biti otklonjen za dva dana.

Blok B2 u kome se 27. decembra desila havarija izazvana oštećenjem mlinskog kola, i dalje radi kapacitetom ispod tehničkog minimuma, iako su i tada odgovorni obećavali da će blok proraditi sledećeg dana.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare