Inicijativa: Ministarstvo pristalo na sastanak sa poljoprivrednicima

Biznis 16. jul 202210:536 komentara
N1

Ministarstvo poljoprivrede je, nakon primljenih zahteva, pristalo na sastanak sa Inicijativom za opstanak poljoprivrednika, koji će se održati u utorak, 19. jula.

„Ministar, kao i sve druge institucije države Srbije koje mi poljoprivrednici, seljaci, kao i ostali građani Srbije plaćamo, kako bi u interesu naroda Srbije rešavali probleme, moraju na konstruktivan i odgovoran način da razmatraju zahteve građana“, navodi se u saopštenju Inicijative za opstanak poljoprivrednika.

Povezane vesti

Dodali su da na sastanku očekuju da se konkretno i argumentovano priča o predloženim zahtevima, „kako bi nagomilani problemi poljoprivrede počeli da se sistemski

rešavaju“.

„Ovim sastankom želimo da otvorimo novo poglavlje, gde se neće rešavati pojedinačni i individualni interesi, nego sistemski rešavati nagomilani problemi poljoprivrede. Takođe, nadamo se da se ovim završava praksa da ministar i vlast vređa poljoprivrednike i komentariše s kim su se sastajali, kao i da se iznose neistine putem tabloida. Posao ministra i institucija je da rešavaju probleme svih građana, bez obzira na njihova lična opredeljenja i stavove“, istakli su.

Sastanak će se održati u utorak, 19. jula, od 9 časova, u zgradi Ministarstva u Nemanjinoj ulici.

Iz Inicijative su naglasili da pozdravljaju i poštuju spremnost ministra Nedimovića da sedne sa njima i razgovara o problemima sa kojima se suočavaju.

„Spremni smo da damo maksimalni doprinos u razgovoru, a u cilju iznalaženja prihvatljivih rešenja. Jedino nismo spremni da se sve prebije preko leđa poljoprivrednika i da sav teret padne na seljaka. Na sastanak odlažimo u najboljoj veri da ćemo doći do prihvatljivih rešenja, a sve na korist svih poljoprivrednika u Srbiji“, poručili su.

Iz Inicijative za opstanak poljoprivrednika su rekli da će, u slučaju nepostizanja dogovora, 21. jula izaći na protestnu vožnju traktorima na svim lokalnim i magistralnim putevima u Srbiji, kao i da je protestna vožnja prijavljena MUP-u.

Komentari

Vaš komentar