Internacionalno takmičenje u Beogradu u rešenjima za sajber bezbednost

Biznis 30. mar 202100:05

Udruženje studenata elektrotehnike Evrope - EESTEC, lokalni komitet Beograd, četvrti put organizuje internacionalno takmičenje EESTech Challenge. Tema ovogodišnjeg takmičenja je Cybersecurity (sajber bezbednost).

Cilj takmičenja je da poveže studente širom Evrope i omogući im sticanje novih znanja iz oblasti elektrotehnike i računarstva. Sam projekat je podeljen u dve runde, prva runda je na lokalnom nivou, a druga na internacionalnom.

Lokalna runda održava se u Beogradu i započeće stručnim predavanjima, gde će zainteresovani studenti imati priliku da nauče zanimljive stvari o ovogodišnjoj temi.

Novostečeno znanje timovi će primeniti na takmičenju koje traje 24h – Hakatonu, koji će se održati u sredu i četvrtak, 14. i 15. aprila.

Pobednici lokalnih rundi iz 15 gradova Evrope će ostvariti plasman u finalnu rundu takmičenja, koje će se održati u maju u Beogradu. Prijave su moguće do 7. aprila – na nalozima Udruženja na društvenim mrežama – Instagramu i Fejsbuku. O takmičenju je govorila Dunja Cvetić, koordinatorka projekta za odnose sa privredom.

Komentari

Vaš komentar