Istraživanje kompanije Ookla®: SBB ima najbrži internet i najbolju mrežu

Biznis 17. jan 202214:17 > 14:33
Promo / SBB

SBB kompanija saopštila je zvanične rezultate merenja zasnovanih na skoro dva miliona testova korisnika Speedtest® aplikacije koji su potvrdili da je SBB internet najbrži, a fiksna internet mreža najbolje ocenjena u Srbiji*.

„Na osnovu testova sprovedenih od strane korisnika putem aplikacije Speedtest® kompanije Ookla®, svetskog lidera u aplikacijama za testiranje, prikupljanje podataka i analizu fiksnih i mobilnih mreža, SBB internet u trećem i četvrtom kvartalu 2021. godine ostvario je ocenu 85,78 Speed ScoreTM što je daleko najbolji rezultat u Srbiji (Speed ScoreTM uključuje merenje download i upload brzine u Srbiji kako bi se procenila brzina postignuta na mreži)“, navodi se u saopštenju.

Istraživanje sprovedeno na skoro dva miliona testova korisnika širokopojasnog interneta, uključujući i testove putem WiFi konekcija od 1.7. do 31.12.2021. godine zvanično je potvrdilo da je internet kompanije SBB najbrži, dok je SBB internet mreža najbolje ocenjena u celoj zemlji na osnovu merenja korisničkog zadovoljstva.

„Veoma smo ponosni na ovo priznanje koje je došlo kao rezultat predanog dvodecenijskog rada na razvoju SBB mreže u Srbiji i za Srbiju. Nagrada za najbrži internet i najbolju mrežu prema oceni korisnika, ima dodatnu vrednost sada kada su naši servisi posebno važan deo života svih naših korisnika. Ova nagrada dokaz je dobro obavljenog posla našeg tima, vrhunskih usluga i korisničkog iskustva“, rekao je izvršni direktor SBB kompanije Milija Zeković.

Vodeća Speedtest aplikacija kompanije Ookla® predstavlja nezavisan i precizan metod merenja brzine, koji je tokom vremena postao globalni zlatni standard kada je reč o ovoj industriji, na osnovu podataka dobijenih na preko 10 miliona korisničkih testova dnevno.

“Speedtest® nagrade, koje dodeljuje kompanija Ookla®, rezervisane su za telekomunikacione operatore koji su pružili izuzetne internet performanse i pokrivenost na tržištu. Kompaniji SBB sa zadovoljstvom uručujemo nagradu za najbržu i najbolje ocenjenu fiksnu internet mrežu u Srbiji. Ovo priznanje je potvrda izuzetnih performansi tokom trećeg i četvrtog kvartala 2021. na osnovu Ookla® rigorozne analize podataka iz Speedtest merenja koja pokreću krajnji korisnici“, rekao je Dag Satls, izvršni direktor kompanije Ookla®.

Kompanija Srpske kablovske mreže (Serbian BroadBand SBB) prva je uvela širokopojasni internet u Srbiju i donosila inovacije na tržište. SBB kompanija uložila je 300 miliona evra u projekat digitalizacije i do sada svojim korisnicima u 16 GIGA gradova omogućila duplo veće brzine interneta do 1 Gbps. Kompanija nastavlja da širi svoju GIGA mrežu na celu Srbiju sa ciljem da svi korisnici imaju najbrži internet i najbolju mrežu, navodi se u saopštenju SBB.

* Najbrža fiksna internet mreža prema Ookla® na osnovu merenja aplikacije Speedtest Intelligence® za period od 01.07. do 31.12. 2021. Nagrada za najbolju mrežu bazirana na Ookla® analizi na osnovu merenja korisničkog zadovoljstva u periodu od 01.07. do 31.12. 2021. Ookla zaštitni znak se koristi uz dozvolu.