Izvršitelj prodaje četvrtinu hotela Tonanti – poverilac Vladimir Vrbaški

Biznis 07. dec 202217:328 komentara
Izvor: Shutterstock

Četvrtina zgrade hotela Tonanti u Vrnjačkoj Banji ponuđena je na prodaju. Kako se navodi u javnom pozivu, izvršitelj Nemanja Protić doneo je Zaključak o prvoj javnoj prodaji dela hotela u vlasništvu firme Tonija Apostolovića - Tim Systems doo Beograd.

Površina ograđenog dela iznosi 11.979,61 kvadrata sa pripadajućim zemljištem.

Procenjena vrednost oglašene nepokretnosti, tačnije dela koji se nudi na prodaju je 410.753.611,90 dinara, a početna cena na prvom elektronskom javnom nadmetanju iznosi 70 odsto od procenjene vrednosti.

Pročitejte još:

Javno nadmetanje održaće se 28. decembra u 9 sati.

Hotel Tonanti je, prema podacima katastra, u vlasništvu pomenute firme Tim Systems doo Beograd (jedna četvrtina vlasništva) i preduzeća u vlasništvu Darka Đurovića – Tonanti doo (tri četvrtine vlasništva nad hotelom).

Firma Tonanti doo je, kako je nedavno pisala Nova ekonomija, u stečaju zbog duga od više od 100 miliona dinara, odnosno „trajnije nesposobnosti plaćanja“.

Nova ekonomija navodi da je vlasnik preduzeća Darko Đurović, sinovac Dmitra Đurovića, nekadašnjeg direktora „Koridora Srbije“ i funkcionera Srpske napredne stranke (SNS).

„Tonanti“ je, navodi Nova ekonomija,  2019. godine dobio 1,2 miliona evra državnih subvencija za hotelski kompleks u Vrnjačkoj Banji. Projektom je trebalo da bude zaposleno 85 radnika, a da kompanija uloži najmanje 5,9 miliona evra do kraja 2019. godine. Uzimanjem državne pomoći, „Tonanti“ se obavezao da tri godine nakon završetka projekta ne smanjuje broj zaposlenih između 95 i da ne smanjuje vrednost osnovnih sredstava. Ministarstvo je subvencije je, prema ugovoru, trebalo da isplati do kraja 2020. godine.

Ministarstvo privrede, kako ukazuje Nova ekonomija, ima mogućnosti da od „Tonantija“ traži vraćanje podsticaja ukoliko se ne ispune ugovorene obaveze.

Više detalja o oglašenoj prodaji pogledajte na portalu eKapija.

Komentari

Vaš komentar