Izvučeni dobitnici u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“

Biznis 23. jan 202118:52 > 21:3913 komentara
Izvor: N1

Pet automobila "fijat 500L" i jedan stan u Beogradu dodeljeni su u prvom izvlačenju drugog kruga nagradne igre "Uzmi račun i pobedi 2020". Najvredniju nagradu, stan u naselju Zemunske kapije, dobila je Svetlana Janković iz Kragujevca.

Srpski rvač Davor Štefanek izvukao je srećne dobitnike nagradne igre u studiju Radio-televizije Srbije u Košutnjaku, iz bazena sa 8.056.026 pristiglih koverata.

Dobitnici automobila „fijat 500L“ su Duška Grahovac iz Bačke Palanke, Branka Lazarević iz Kladova, Gordana Kesić iz Kragujevca, Marijana Stoiljković Petrušević iz Vranja i Đurđina Vasić iz Svrljiga.

Najvredniju nagradu, stan u beogradskom naselju Zemunske kapije, dobila je Svetlana Janković iz Kragujevca.

Izvlačenje je pratila Komisija čiji su članovi Vladica Miloradović iz Poreske uprave Ministarstva finansija, Nenad Petrović iz NBS, Dragoslav Glišović, takođe iz Poreske uprave, Irena Raković iz Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Predsednica Komisije je Stanija Višekruna iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu i predsednica Koordinacione komisije za inspekcijski nadzor Marija Obradović, koja je pratila izvlačenje, rekla je da prilikom kupovine obavezno uzima račun, a napomenula je da je počela da čuva i onlajn račune, prilikom kupovine na internetu.

Sve koverte koje su poslate prošle godine ravnopravno učestvuju u izvlačenju nagrada.

Pravila učestvovanja u nagradnoj igri

Vlada Srbije podseća građane da je učešće u igri epidemiološki bezbedno i ne podrazumeva čekanje u redu niti ulazak u poslovnice pošte.

Igra se formalno priređuje u dva kruga – u toku je drugi krug, dok je prvi trajao od 15. novembra do 26. decembra 2020.

U svakom izvlačenju biće dodeljeno po pet automobila „fijat 500L“ i po jedan stan u Beogradu, i to u naselju Zemunske kapije, dok će 27. februara biti dodeljen stan u Beogradu na vodi.

Uslovi učešća i pravila nagradne igre, koju organizuje Vlada uz podršku NALED-a, slični su kao i u izdanjima prethodnih godina.

Pravo učešća imaju svi punoletni građani koji pošalju koverte sa 10 fiskalnih računa ili 10 slipova, ne starijih od 1. septembra 2020. godine, sa minimalnim pojedinačnim iznosom od 100 dinara.

Fiskalne račune i slipove ne treba mešati u istoj koverti.

Nagradna igra se organizuje u cilju suzbijanja sive ekonomije kroz jačanje svesti i motivacije građana da plaćaju bezgotovinski i uzimaju fiskalne račune prilikom svake kupovine.

Najnovije informacije o nagradnoj igri se redovno objavljuju na sajtu www.uzmiracun.rs, a građanima je na raspolaganju i kontakt centar putem mejla [email protected] za sva dodatna pitanja i podršku.

Jedna greška ostavila bez glavne nagrade ženu iz Sombora

U prvom izvlačenju drugog kruga nagradne igre izvučeni su dobitnici pet automobila „fijat 500L“ i jednog stana u Beogradu, ali je dobitnik najvrednije nagrade izvučen tek iz drugog puta.

Naime, prilikom izvlačenja potencijalnog dobitnika stana u naselju Zemunske kapije, najpre je izvučen koverat koji je potpisala Ana Pavković iz Sombora.

Žiri, koji za svaki izvučeni koverat proverava da li su poslati u skladu sa pravilima nagrade igre, utvrdio je da se u tom kovertu nalazi devet fiskalnih računa, umesto neophodnih deset.

Potom se pristupilo izvlačenju drugog dobitnika, pa je izvučen koverat Svetlane Janković, koji je bio regularan.

Prema pravilima nagradne igre „Uzmi račun i pobedi 2020“, koverat mora da sadrži 10 fiskalnih računa ili 10 slipova.

Komentari

Vaš komentar