Jak dolar i naplata otpisanih potraživanja doneli profit beogradskom aerodromu

Biznis 15. avg 202215:08 6 komentara
N1/arhiva

Beogradski Aerodrom "Nikola Tesla" zabeležio je pozitivno poslovanje u prvih šest meseci ove godine, pre svega usled naplate ranijih potraživanja u drugom tromesečju, objavila je brokerska kuća "Momentum".

Pročitajte još:

Kompanija je u periodu januar-jun ostvarila neto profit od 57,7 miliona dinara, dok je u istom periodu prošle godine zabeležen minus od 32,1 milion dinara. Samo u drugom kvartalu zabeležen je neto dobitak od 96,7 miliona dinara u odnosu na prošlogodišnji plus od 28,6 miliona dinara.

Ukupan prihod koji je beogradski aerodrom ostvario u prvih šest meseci tekuće godine dostigao je 489 miliona dinara, što je povećanje od 13 odsto i rast od devet procenata u odnosu na plan uprave.

Najveći deo ostvarene realizacije činila je naplata godišnje koncesione naknade koja je iznosila 348,9 miliona dinara, što je 11 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

Veliki doprinos pozitivnom krajnjem rezultatu dali su ostali prihodi od 115,2 miliona dinara, što je u velikoj meri posledica pozitivnog ishoda sudskog spora sa JAT Tehnikom koji je naplaćen u celosti, kao i pozitivne kursne razlike usled jačanja kursa dolara, navodi se u saopštenju „Momentuma“.

Akcije Aerodroma na Beogradskoj berzi proteklih dana se kotiraju oko nivoa od 1.500 dinara štoje rast od početka godine od 30,9 odsto.

Komentari (6)

Vidi sve komentare